AFC United dnb gick vägen (0-3) och 2,00 in på kontot. Ångestmöte för Assyriska som måste börja vinna matcher för att inte spela div 1 nästa år. Måste gå för tre poäng samtidigt som Varberg öst på bra en tid.

Vårens möte
Assyriska - Varberg 1-1

Superettan
5. Varberg 25 11 5 9 25:30 38
15. Assyriska FF 25 4 9 12 28:36 21

Varberg hemma
12 6 2 4 12:13 20

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Frej - Varberg 2-0

AFF borta
12 2 3 7 14:20 9

Formen
O, O, O, O O

Senaste match
Halmstad - Assyriska 2-2

Assyriska har inte förlorat på fem matcher. Men heller inte vunnit. Som vi alla vet är kryss inte så mycket att ha i längden och det är bara inse att AFF är i en superkris. Ligger just nu näst sist i tabellen på 21 poäng. Det är två mindre än Ljungskile på den sista av två kvalplatser för att hålla sig kvar. AFF har en match mindre spelad och därför är kvällens fajt i Varberg ganska så viktig...

Assyriska kommer gå hårt för tre poäng, och jag är personligen förvånad att laget ligger så pass djupt nere i skiten. De har ett bra lag på pappret, men det har inte stämt för dem under året, och sedan tränarbytet har det som sagt blivit för många kryss. Möter nu ett Varberg som inte har så mycket att spela för. Samtidigt är de säkerligen revanschsugna för torsken mot Frej senast, och Varberg är ett av höstens bästa lag om vi tittar på formtabellen. Kan spela avslappnat och kommer givetvis försöka ta tre pinnar för att sluta så högt som möjligt i serien.

Assyriska saknar backarna Ugonna Anyora (avstängd) och rutinerade David Durmaz. Väntas formera sin elva så här enligt Länstidningen Södertälje.

Robin Malmkvist - Simon Strand, Kyle Konwea, Linus Malmborg, Gustav Jarl - Kenny Pavey, Paul Torres, Fredrik Holster, George Makdessi - Tim Söderström, Mattias Genc.

Varberg saknar sin förstekeeper Joakim Wulff på grund av skada. Samt kvicksilvret Thomas Boakye som är avstängd. I övrigt ska alla vara friska och krya enligt deras hemsida.

SPELTIPS
Assyriska måste gå för tre poäng och Varberg är revanschsugna för förra omgångens skrällförlust. Tror på en öppen match där båda lagen gör mål till 1,90 hos Nordicbet 2/5 units.

Vad tror ni?

@lellesandahl twitter

This is the stats tab
This is the post tip