Varberg tar emot Djurgården på lördagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Varberg. bet365 .

Guldjagande Djurgården är ute i Europa och härjar. Imponerade stort mot Apoel i onsdags och vann då med 3-0. Ska mycket till för att de ska bomma gruppspel nu, men jobbet måste ändå göras på Cypern nu på tisdag. Lär bli bästa möjliga lag i den matchen och rotation här. Djurgården ansökte om att få Varbergsmatchen flyttad, vilket jag tycker hade varit rimligt. Men nu blir det tre matcher på sex dagar där den här matchen kommer i kläm.

En oglamourös gräsmatch nere i Varberg. Såhär i slutet av sommaren är det bara att konstatera att Djurgården matchats hårt. Såg lite tröttkörda ut mot Kalmar förra helgen (fyra hörnor för smålänningarna på Tele2) och även i mållösa Värnamomatchen innan dess (även Värnamo skapade fyra hörnor). Lite lägre bollinnehav, lite mindre kontroll. Därför tror jag Varberg kommer få mer att säga till om här än om bägge lagen matchades normalt. Att Djurgården är sämre på gräs (fem poäng på sex gräs) är en väletablerad sanning. I fyra av de sex matcherna släppte DIF till fyra+ hörnor. Undantagen var Helsingborg (som spelade med tio man i en timme) och Mjällby (som ledde matchen länge).

Varberg har ett lågt hörnsnitt om man slår ut det på alla allsvenska matcher, men jag tycker ofta de uppträder som ett annat lag hemma än borta. Borta kan de ibland vara väldigt passiva, exempelvis mot just Djurgården på Tele2 i våras spelade 5-5-0 utan egna anfallsambitioner. Lite samma borta mot Malmö och AIK. Två egna hörnor över de tre matcherna drar ner deras snitt. Jocke Perssons lag skapade sex hörnor i den här matchen i fjol. Fyra året innan. Haft minst fyra hörnor i 6/9 hemmamatcher i år.

Jag tycker det här är ett trevligt odds på ett hemmalag. Ett roterande Djurgården tror jag får svårt att dominera matchern på det sätt de kan göra när de är som allra bäst. Då tror jag Varberg komemr få lite mer boll och lite fler anfall än de brukar. Om vi bara slipper en matchbild där hemmalaget leder matchen en stor del av tiden ska det här ha bra chans att gå in tycker jag.

This is the stats tab
This is the post tip