Varberg har fått en pangstart på säsongen medan BP måste höja sig.

Superettan
3. Varberg 3 3 0 0 9:2 9
9. Brommapojkarna 3 1 0 2 6:4 3

Mjällby - Varberg 0-1
Varberg - Trelleborg 3-1
Syrianska - Varberg 1-5

BP - Västerås 1-2
Dalkurd - BP 0-4
BP - Gais 1-2

Är det dags för BP att komma igång nu? Jag tycker att truppen är intressant och att laget bör kunna vara med och slåss om topplaceringar den här säsongen. Förlusten i premiären mot Västerås var lite oturlig medan torsken senast mot Gais bara var svag. Nu möter man ett gnetigt Varberg som gått rent den här säsongen. Senast slog man ett "oinspirerat" Syrianska med hela 1-5 på bortagräs. En match man inte kan dra för stora växlar av med tanke på Syrianskas bedrövliga insats. Innan dess fina segrar borta mot Mjällby i premiären och hemma mot Trelleborg.

BP:s enda seger var klar och kom mot Dalkurd borta. Om BP bara går in för den här gräsmatchen med inställningen att skönspel inte kommer vara rätt melodi så tror jag att laget har goda chanser både att vinna eller kryss. Det finns mycket kvalitet i laget. Jag tänker på Omondi, Nilsson, Sandberg-Magnusson, Pehrsson, Hellquist som alla spelat i Allsvenskan och gjort det bra där. Sen tänker jag på Dusan Jajic, nyligen åter från skada, som gjort det jättebra i Frej på den här nivån tidigare år. Får BP igång honom så blir offensiven betydligt starkare.

Värdet här ser jag på X2 utifrån ett bättre skadeläge och en starkare trupp. Men det kommer krävas blåställ på också för Varberg är ett väldigt hårt jobbande lag som lirar efter sina resurser på ett föredömligt sätt.

Från BP:s hemsida:

"På skadefronten är det rejält ljust och utöver enstaka småkänningar som kommer under säsong så är det endast Hampus Elgán och Isac Lidberg som fortsatt är utanför listan av matchdugliga spelare. Övriga spelare är hela och rena."

1.Rasmus Emanuelsson 3. Ali Suljic 4. Oscar Pehrsson 5. Markus Gustafsson 6. Gustav Sandberg Magnusson 7. Eric Johana Omondi 8. Marcus Hansson 9. Dusan Jajic 10. Philip Hellquist 11. Adam Gradén 14. Oskar Fallenius 15. Johan Falkmar 19. Aron Sandén 22. Alexander Nilsson 23. Billy Nordström 24. Fritiof Björkén 25. Albin Linnér 27. Samuel Svenlén 28. Benny Lekström

SPELTIPS
Jag spelar X2 till 1.75 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip