Varberg tar emot BP på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Tror väl att BP har rätt bra segerchans i matchen, men gillar överspelet mer. Varför?
Varberg ligger som bekant toksist i tabellen. Alla vet att de kommer åka ur. Till och med klubben själv verkar redan förbereda sig på det eftersom de sålt flera nyckelspelare under slutet av sommaren. Men det finns en teoretisk chans att hänga kvar. Mikroskopisk. Skulle de lyckas är det ett av idrottens stora mirakel. För att klara det behöver de ta minst sex-sju segrar sista nio matcherna och även hoppas att de får med sig resultat. Det är med andra ord bara seger som gäller här.

Sedan Jocke Persson lämnade tycker jag de gått för det lite mer i matcherna. Något mer offensiv approach. Hade de fortfarande haft Persson hade de nog försökt hålla 0-0 och stjäla den här matchen via någon fast situation. Nu tror jag de kommer gå för det mer. Inte omöjligt att de kan peta in någon boll här. Själva håller Varberg i stort sett aldrig nollan som bekant.

BP chans att säkra kontraktet?

BP står på 26 inspelade poäng. Eventuell seger här gör att de tar ett stort kliv mot ett nytt kontrakt. Har ett rätt svårt spelschema kvar (möter alla topp fem-lag + Mjällby, Blåvitt och Sirius borta). Inte så många givna poäng kvar då spelschemat är tufft. BP bör ha ringat in den här chansen som en jättechans att närma sig de 31-32 poäng som nog kommer krävas för att slippa kval och nedflyttning. Tre poäng är såklart högsta prioritet. Skulle de ha ledningen är det också ett väldigt bra läge att käka lite målskillnad på de andra lagen - det skulle kunna bli en faktor med tanke på hur tajt det är.

Så BP kommer garanterat gå för segern. Med tanke på hur Varberg fallit ihop i flera matcher är det inte osannolikt om BP själva skulle kunna "slå" den här linan. Särskilt eftersom Varberg nu dessutom gjort sig av med ryggradsspelare. Skulle kunna rinna på så att säga.

Men jag håller det inte för osannolikt att Varberg petar in en boll själva som sagt. BP har hållit en nolla senaste tio allsvenska matcherna och är sårbara. Har en tendens att släppa in lite billiga mål här och där.

Jag tror det här kan bli en rätt galen match där tre mål känns klart troligt.

1-3?
This is the stats tab
This is the post tip