Varberg utan Astrit Selmani 2020 hade troligen åkt ned till Superettan.
Han låg bakom 21 mål (15 mål och 6 assist) vilket nästan var hälften av Varbergs samtliga mål.
Så det går så klart inte ersätta en sådan spelare rakt av – utan Selmani med sina ledaregenskaper lämnar ett stort hål efter sig.
Sedan har även Gustaf Norlin lämnat för IFK Göteborg medan en sådan fin typ som Junes Barny gick till cypriotiska Enosis Neon Paralimni.
Varberg har så klart fyllt på med spelare, men det är givetvis tufft för Jocke Persson att hela tiden fynden på reahyllorna. Sedan är dock Persson seriens bäste på att koka-soppa-på-en-spik men det är en annan sak.

Varberg har dock fortsatt ett bra försvar och man fick lite turligt med sig 0–0 från premiären borta mot Mjällby. I första halvlek hade Mjällby ett par rejäla lägen till att sätta 1–0. Efter paus jämnade det ut sig. Men en poäng är en bra start trots allt för det här laget som har som mål att rädda kontraktet igen.
Varberg har lite trassel i truppen och saknar dessa enligt HN.se; André Boman (ljumskskada), Montader Madjed (ljumskskada), Daniel Krezic (korsbandsskadad, på väg tillbaka), Keanin Ayer (knäskada/avstängd). Albin Mörfelt kan nog spela igen med ett skydd för sin hand (dubbla fakturer).

Elfsborg?
Lirade jag emot i premiären och då föll man mot Djurgården.
Men!
Elfsborg var minst lika bra som DIF, jag blev imponerad av Boråslaget som i den matchen var värt poäng mot ett bra DIF. Djurgården är som ni vet ingen bluff och var klasser bättre än IFK Norrköping i går.
Så Elfsborg är i bra slag och är starka i djupled med Jeppe Okkels och Rasmus Alm sedan ser Johan Larsson fortsatt extre,t bra.
Jag tror Elfsborg nu får utdelning och vinner bortapremiären till 2,15 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip