Varberg tar emot Elfsborg på måndagen.
Mitt speltips: Bernhardsson (Elfsborg) målskytt. Finns på Expekt eller Unibet .

Kambibolagen sticker ut lite här jämfört med exempelvis bet365 (2.62), Betsson (2.75) Lucky Sports (2.85) och Svensk Spel (3.0).

Jag tror på Elfsborg den här säsongen och backade även upp laget som underdog mot Häcken förra omgången. Oddsmarknaden spelade ner boråsarna till favoriter inför premiären, men i ärlighetens namn var Häcken klart bättre och 2-0-segern rimlig. En spelare jag tycker stod upp på ett bra sätt var Bernhardsson. Han var den som kunde matcha Häckenspelarna kvalitetsmässigt. Kändes rapp och farlig, vann boll och kom till flera bra positioner. Tre bra avslut redan första halvtimmen.

Det här är en spelare jag verkligen gillar. Tyvärr dragits med en del skador genom sin karriär, men siffrorna för mål/spelad minut är bra. Positivt att han fick spela 90 minuter förra omgången - hör knappast till vanligheterna. Men i år har Elfsborg snarare tre yttrar som snurrar på två positioner (jämfört med fyra i fjol). Så det kan nog bli lite mer speltid och inte det där automatiska bytet efter en timme som Thelin gjort tidigare.

Varberg?

Som vanligt nederlagstippade när laget nu gör sin fjärde raka allsvenska säsong. Känslan är att det kanske är mer befogat än någonsin. Tycker trenden i fjol var negativ när de förlorade många bortamatcher stort och inte var sådär nagel i ögat-jobbiga de varit tidigare på samma sätt. Kvalade sig kvar och har tappat ett par-tre nyckelspelare och som vanligt ersatt med spelare det inte direkt varit dragkamp om.

Illa ute i premiären mot Mjällby vid 2-0-underläge. Bjöds in i matchen via en målvaktstavla och var riktigt bra i andra halvlek stundtals. I slutändan var dock Mjällby närmast segern, inte minst via otaliga fasta situationer - där Varberg okaraktäristiskt nog kändes bräckliga.

Får se vad underlaget bjuder upp till, men jag kan se Elfsborg skapa sina lägen och göra sina mål här. Raka tvåan eller Elfsborg ö1,5 mål känns som bra spel också, men jag väljer det här alternativet till högre odds.
This is the stats tab
This is the post tip