Serieledaren mot bottenlaget i Varberg i detta västkustderby.

Senaste möten i Superettan
Falken - Varberg 3-2
Falken - Varberg 2-1
Varberg - Falken 3-5
Falken - Varberg 2-1
Varberg - Falken 0-4

SUPERETTAN
1. Falkenberg 15 10 3 2 33:17 33
13. Varberg 15 3 4 8 21:28 13

Varberg hemma
8 2 2 4 11:14 8

Formen
O, O, O, F, F

Senaste match
Gefle - Varberg 2-2

Falken borta
8 6 2 0 20:9 20

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
Falkenberg - Helsingborg 2-3

Varberg har gått bättre än jag trodde inför säsongen. En i princip helt ny trupp som dessutom blev av med sin stjärna Gabriel Altemark-Vanneryr mitt i säsongen efter konflikt med klubbledningen. Man avslutade våren med tre raka kryss i målrika matcher mot Gefle (2-2), Gais (2-2) och Helsingborg (3-3). Det finns kvaliteter. Falkenberg har dock ännu större kvaliteter. Nu saknar man sin bäste målskytt här i Robin Östlind (7) som är avstängd. Men Egbuchunam och Pärsson finns med som båda står på sex mål vardera och i Falkenbergs anfallsspel är ingen ovärderlig då man är väldigt raka och effektiva. Snabba passningar i djupled och duktiga i inläggspelet. Falkenberg kan slå alla lag och det har man visat den här säsongen vid flertalet tillfällen. Saknar även mittbacken Tobias Karlsson men trots det bedömer jag att ersättare finns för att vinna matchen.

Falkenberg har klarat avbräck förr på ett bra sätt och mycket beroende på att Hasse Eklund drillat laget så hårt att alla vet hur poängen ska tas. Falkenberg har inte förlorat en enda bortamatch och är seriens bästa bortalag. Motivation saknas inte med tanke på att man leder serien före storsatsande jättefavoriten Helsingborg. Ett lag man föll emot senast och säkert vill få en bra start på hösten här.

Falkens trupp

FFF:s 19-mannatrupp består av följande spelare:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Osama Hassan, Linus Andersson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence

Robin Östlind och Tobias Karlsson är avstängda

SPELTIPS
Falkenberg är ett vassare lag och 2.05 hos FastBet och Bethard är taget i det här derbyt. Drar ner insatsen med tanke på avbräcken men det är ett odds som måste synas med tanke på hur vassa Falkenberg är i år och hur de flera gånger vunnit med spelare borta (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip