Häcken gästar Varberg på måndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på bortalaget Häcken. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål.

Att backa upp ett bortalag med en -1,5-lina i en relativt jämn liga som Allsvenskan, är det galenskap? Det får vi se.
Men det är seriens hittills klart svagaste lag mot det kanske bästa. Tabellen säger det, den underliggande statistiken för lagen håller med. Det som talar för Varberg är att det är en gräsmatch på deras hemmaplan som tidigare säsonger varit svårhanterad för de flesta.

Men i år har de inte vunnit vare sig hemma eller borta. Malmö lekte hem 6-0 i Varberg. Norrköping vände underläge till 3-1-seger. Elfsborg var dominanta men fick inte in bollen. Har helt enkelt inte kommit upp i samma nivå som tidigare säsonger. Av fem förluster i år har fyra varit med två eller fler mål. Lägg till att de torskade två cupmatcher med fler än ett mål också. Kanske att verkligheten börjar komma ikapp Varberg, vars ekonomi ska göra det mycket svårt att behålla allsvensk status över tid.

Ny klar Häckenseger?

Jag hade spel på Häcken -1,5 mot IFK Göteborg i förra veckans derby. Inför matchen skrev jag:
" Tuffa hcp-spel brukar vara svårt i Allsvenskan eftersom det är en jämn liga. Men Häcken som lag är lite speciella. När de väl vinner brukar det vara klart, särskilt hemma. Sex segrar i år, samtliga med minst två mål. Åtta segrar med minst två mål förra säsongen. Brukar ösa på även vid ledning och har fina kontringsspelare."

Blev väl ganska exakt så i matchen mot Blåvitt. Ny klar seger där och samtliga sju vinster i år har varit med mer än ett mål. Tycker Häcken visat mot Mjällby i Cupen och mot Malmö borta att de kan hantera gräs som underlag. Det skiljer mycket i kvalitet mellan lagen och jag tycker Häcken ska ses med bra chans. Klart Varberg skulle kunna grisa hem något om de har lite medstuds, men jag tror Häcken är för bra bara.

Tror man Varberg kan stå upp hade jag hellre tagit 1x än asian +1,5. Men i och med att Häcken är som de är tycker jag -1,5 är ett rimligt spel här. Häcken hade en tuff första halva av maj med cupfinal och tajt spelschema, vilket påverkade prestationerna. Nu när de nu har en match i veckan och Simon Gustafson tillbaka som alternativ har de alla möjligheter att komma upp i nivå och då ska de ha toppchans.

Speltips: Asian -1,5 på BK Häcken.
This is the stats tab
This is the post tip