Halmstad gästar Varberg i ett västkustderby.
Mitt speltips: Över 4,5 hörnor för bortalaget HBK.

Oviss match som känns jämn på förhand. Svårt att sia om 1x2 och det luktar målsnålt, men det är helt inprisat, så jag ser inget större värde där. Vänder mig i stället mot hörnmarknaden.

Halmstad har lägst snitt för bollinnehav i hela serien. Normalt brukar lag med lågt bollinnehav ha rätt så få hörnor, men HBK snittar ändå över fem egna hörnor per match, vilket är på övre halvan i den allsvenska "hörntabellen". Ligger högt upp vad gäller antal inlägg/match och använder kanterna mycket i sitt traditionella 4-4-2-spel. Har faktiskt haft minst fem hörnor i de flesta matcherna senaste tiden, enda gången de misslyckats har varit mot Malmö och AIK (fyra hörnor i bägge matcherna). Elva av sexton matcher har de haft minst fem hörnor. Här ställs de mot ett lag som också brukar ha väldigt lite bollinnehav. Och då har Haglunds gäng visat att de faktiskt klarar av att ha ett bra eget passningsspel de kan föra matcher med. Skulle gissa att det blir relativt jämnt bollinnehav här och då borde rimligtvis Halmstad ha lite fler anfall än de brukar ha i genomsnitt. Det i sin tur bör kunna generera i fler hörnor.

Varberg snittar över fem defensiva hörnor per match. Släppt till fem eller fler hörnor i sex av de senaste sju matcherna (fyra i den sjunde matchen i den raden). Som lag är de inte rädda för att falla tillbaka och låta motståndarna föra spelet, även på hemmaplan.

Halmstad är väldigt pålitliga i sin metodik. Nästan alltid samma startelva och system, vi vet vad vi kommer få av dem. Ett bra försvar och ett rätt så rakt anfallsspel där de gärna använder kanterna. Statistikmässigt känns det här som ett bra spel sett till hur många hörnor Halmstad brukar ha och Varberg släppa till, det känns även som ett vettigt spel sett till hur jag tror matchen kommer se ut. Jämnt bollinnehav med ett HBK som har lite mer att säga till om än vanligt.

Tycker även att Halmstad att vinna "hörnmatchen" känns vettigt, men väljer ändå överspelet då Vaberg mycket väl kan sprattla till och ha många egna hörnor själva då och då.

Speltips: Över 4,5 hörnor för Halmstad.

This is the stats tab
This is the post tip