Varberg tar emot Halmstad på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Derby med viktia poäng spel. Väldigt viktiga. Då gillar jag undern.

Varberg har gjort sju mål hittills. Det saknas en hel del offensivt. Lider av att de inte har bra spets. Nollats i fem matcher. Senast mot Häcken fick de spela en timme med en man mer. Gjorde det utan att skapa en enda riktigt vass målchans. Har varit en trend hela säsongen att Varberg skapar väldigt lite. När de inte heller har klasspelare som kan göra mål av ingenting - ja då blir det svårt att vinna matcher.

Bakåt har de inte varit lika bra som tidigare säsonger. Men är ändå betydligt bättre bakåt än framåt. Har haft en förmåga att förlora matcher stort, vilket dragit upp kolumnen för antalet insläppta. Det har dock varit borta framför allt. På hemmaplan brukar de vara rätt okej.

Jocke Persson hintade efter Häckenförlusten att det här var en måstematch de behövde vinna. Har dock svårt att se att han gamblar totalt och lämnar ytor för Halmstad. Han vet såklart att Varberg får väldigt svårt att vinna om de släpper in ett mål.

Halmstad är Halmstad

Haglunds Halmstad är ett pålitligt lag. Inte helt olikt laget som var uppe 2021 och hade under 2,5 i typ 25/30 matcher eller liknande. Jag spelade under 2,5 i Halmstad mot Bajen förra helgen. Inför den matchen skrev jag:

"Halmstad har haft under 2,5 mål i sex av tio matcher. Med Haglund vid rodret vet man vad som väntar. Välorganiserat lag som inte bjuder på något alls. Inga utsvävningar. När de möter ett större lag på hemmaplan tenderar gräset vara lite längre. Det tas tid vid fasta situationer. Furbo. Skapar överlag inte så mycket och gör sällan fler än ett mål per match."

Matchen slutade 0-0 och därmed har sju av elva haft under 2,5 mål i år. Nu är Varberg borta inte samma sak som en storklubb på hemmaplan. Men jag tror inte Halmstad kommer anpassa sin taktik alltför mycket. Ställde upp med ett väldigt defensivt lag i Mjällby omgången innan till exempel. De har sin spelidé de tror på. Bra försvarsspel och en stark målvakt.

Med viktiga poäng på spel och dessutom derby tror jag det blir rätt tajt och tillknäppt. Sista matchen före uppehållet och jag tror lagen framför allt inte vill förlora. Även om något lag tar ledningen har jag svårt att se det här bli en hawaiihistoria där lagen byter chanser med varandra.

0-0, 1-1 eller 1-0 åt något håll?

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip