Bajen gästar Varberg på onsdagen.
Mitt speltips: Specialspelet Hamarby att vinna + båda lagen gör mål. Går att ta som bet builder eller som en förbyggd specialare. Den som vill ha ett enklare spel kan ta raka tvåan.

Hade det här varit en Bajenupplaga från de senaste åren hade jag varit tveksam till dem här:
- Gräsmatch borta mot ett rakt spelande brunkarlag.

Men i år har de ett lag som borde kunna hantera de här uppgifterna på ett hyggligt sätt. Efter bara sju poäng av femton är det bara seger som gäller här. Insatsen mot Sirius i lördags var mycket bra. Selmani har fortfarande inte gjort mål, men hans insats där var mycket bra och han kommer såklart vara extremt motiverad mot sina gamla lagkamrater. Finns ett sparkapital där. Bajen har haft svårt att hålla tätt hittills. Båda lagen har gjort mål i tre av fem Hammarbymatcher och i deras enda hållna nolla (hemma mot Mjällby) skapade motståndet en hel del. Ställs nu mot ett Varberg som spelar rakt och har en förmåga att skapa en hel del fasta situationer. Det är också ett lag som aldrig ger upp - vilket de visade mot Malmö i söndags när de reducerade till 3-2 sent och faktiskt högg på en kvittering.

För Varberg har båda lagen gjort mål i fyra av fem matcher. De har redan gjort mål mot Elfsborg, Malmö och Djurgården, så nog borde de kunna såra även Hammarby. Får bara två dagars vila inför den här matchen (vilket är en dag mindre än Bajen), en nackdel såklart. Ska bli intressant att se om Jocke Persson roterar i startelvan, vilket han gjorde i fjol när matcherna kom tätt. Har dock ett rätt jämn lag, så spelar inte SÅ stor roll.

Varberg var rejält bottentippade även inför den här säsongen. Har väl redan visat att de verkligen inte kommer bli någon slagpåse. Stått upp hyggligt mot Elfsborg, DIF och Malmö - kunde mycket väl fått med sig en poäng i någon av de matcherna. Men tydligt att de saknar lite spets framåt och släpper in lite för enkla mål, så ser framför mig en liknande match här.

1-3, 1-2 eller liknande känns som tänkbara slutresultat. Normalt spelar jag inte de här specialspelen (hade föredragit en rak tvåa) men tycker det känns så troligt att båda lagen nätar och när oddset blir så mycket högre kan jag inte låta bli.

This is the stats tab
This is the post tip