Varberg har FEM raka förluster och Helsingborg måste vinna denna match för att haka på i toppen.

Förra säsongen
Helsingborg - Varberg 2-0
Varberg - Helsingborg 3-3

Superettan
4. Helsingborg 12 7 3 2 22:11 24
14. Varberg 12 3 1 8 14:21 10

Varberg hemma
6 2 0 4 6:9 6

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Brage - Varberg 1-0

Helsingborg borta
6 2 3 1 10:6 9

Formen
F, V, O, V, V

Senaste match
Halmstad - Helsingborg 2-1

Halmstad slog tillbaka Helsingborg senast och det betyder att HIF måste höja sig och måste vinna mot bottenlaget Varberg den här tisdagen. Varberg är unga, orutinerade och ihop-plockade inför säsongen. Otroligt stor omsättning av spelare och det har ju gått som väntat. Inte bra. Det mest kända namnet Gabriel Altemark-Vanneryr hamnade i konflikt med ledningen och tränaren - varpå han sa upp sitt avtal. Sen dess har Bois inte vunnit en match och att det ska vända mot Helsingborg har jag svårt att se.

Varberg krigar hårt men saknar kvalitet. Nu när även självförtroendet är svagt så är detta inget drömlag direkt...

Det är klasskillnad om vi jämför trupperna. Problemet för Helsingborgs del är dock att man inte har ett välutvecklat anfallsspel. Om jag var HIF-fan hade jag varit besviken på Peo Ljungs ledning. Man borde kunna dominera varje match i Superettan med den här truppen, nu är man alldeles för beroende av individuella prestationer. Som tur är har HIF så pass många bra spelare så det sker ofta.

Moro, Svensson, Bjarnason, Bojanic, Timossi Andersson, Dahlberg. En stabil backlinje och målvakt. Nej, den här matchen ska HIF bara vinna annars är det dags att byta tränare.

SPELTIPS
Spelar Helsingborg till 1.91 hos Bethard (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip