Blåvitt gästar Varberg på måndagen.
Mitt speltips: Blåvitt gör över 1,5 mål i matchen. Bethard , FastBet eller LeoVegas . Men finns till liknande odds lite överallt.

Sjundeplacerade Blåvitt kommer från två raka 3-2-segrar. Har som bekant fått in Wendt och Berg sedan tidigare och i veckan blev Gustav Svensson klar och är spelklar. Klassgubbar såklart och jag tycker de två förstnämnda imponerade direkt mot Mjällby (Berg målskytt direkt). Kommer säkert bara bli bättre över tid. Dessutom är islänningen Kolbeinn Sigthorsson het med flera mål senaste tiden. På bänken lär Robin Söder finnas, även om han inte är helt hundraprocentig finns ändå klass någonstans i honom.

Med Stahre vid rodret spelar Blåvitt mer underhållande och fartfyllt jämfört med hur det var under Rolle Nilssons tid.

Tänkbart lag:
Giannis Anestis
Alexander Jallow - Mattias Bjärsmyr - Carl Johansson - Oscar Wendt
Hosam Aiesh - Gustav Svensson - Sebastian Eriksson - Tobias Sana
Marcus Berg - Kolbeinn Sigthorsson

Varberg gör det rätt bra utifrån sina resurser. Ligger på kvalplats inför den här omgången och det lär bli kamp ända in i mål i botten för att förbya kontraktet. Här saknas Le Roux och Zackrisson (avstängda) - bägge startade senast. 21 insläppta mål är flest i serien och efter premären mot Mjällby har de inte en enda nolla. Sex av matcherna har de släppt in fler än ett mål. Dock inte ofarliga själva och de kan mycket väl hota Blåvitt och göra mål själva. Bara nollats i en enda match.

Blåvitt kommer såklart gå för seger i en sån här match - de vill uppåt i tabellen. Med Berg och Wendt tillgängliga ska de ha toppchans att göra mål på ett Varberg som knappast imponerar defensivt. Väljer att ta IFK ö1,5 mål istället för raka tvåan då det ger högre odds. Tror inte vi stannar på 1-0 till Blåvitt - dels fortsätter de gärna anfalla trots ledning (under Stahre) men framför allt tror jag de kommer behöva minst två mål för att vinna. Blir inte förvånad om det blir rejält målrikt och utesluter inte 2-2 som resultat - då sitter vårt spel medan de som tar raka tvåan bommar. För mig luktar det här 1-2, 2-3 eller liknande.

This is the stats tab
This is the post tip