Varberg nämns gång på gång i bottenstriden och i år är inget annorlunda. Säsongen har börjat okej med hela tre oavgjorda matcher och en förlust. Kanske en överprestation med tanke på hur en del matcher har sett ut. Främst Elfsborg hemma som Varberg starkt nog lyckades få med sig en poäng, men överlag har Varberg inte spelat speciellt bra och behöver höja sig markant om de ska få lite mer lugn och ro. De får lita på sin duktiga tränare Jocke Persson och komma ihop som ett kollektiv för att nå sina poäng. För kollar man spelare för spelare så kanske inte laget räcker till, men det är inget som stoppat Varberg tidigare. I matchen mot Hammarby senast så stod Varberg för en bra prestation, det skapades ändå en del målchanser och de stod upp bra mot Hammarby på Tele2. Till denna match får Varberg inviga sin nya läktare och det kanske ger en extra krydda till hemmalaget när ett starkt Kalmar FF gästar.

Det råder stor harmoni hos Kalmar med den nya tränaren Henrik Jensen som har fått en kanonstart på Allsvenskan med tre raka vinster. Där de bland annat slagit både Häcken och IFK Göteborg. Det som saknades tidigare var målskyttet men där har det lossnat nu för Mileta Rajovic som mot Häcken gjorde mål och nu gjorde två mål mot Halmstad. Den pånyttfödde Simon Skrabb har också på allvar kommit igång i år och kommer bli en viktig injektion i Kalmars spel. Matchen mot Halmstad var stundtals rätt så jämn men där Kalmar visade att de ligger längre fram i spelet med sina fina kombinationer. Det såg stundtals lite slarvigt ut defensivt för Kalmar men de lyckades hålla nollan ännu en gång. Nu väntar återigen en lurig bortamatch där man kommer spela mot ett väldigt lågt stående Varberg och då är det väldigt användbart att ha en boxspelare som Rajovic.

Status Varberg och Kalmar:
Luke Le Roux klev av skadad senast och är osäker i denna match. En viktig spelare för Varberg.
I övrigt inga nya skador eller avstängningar att rapportera från något av lagen.

Kalmar inne i ett härligt stim - plockar fjärde raka segern

Jag tror att Varberg kommer att få svårt att få grepp om Kalmar precis som de hade mot Sirius, dock är Kalmar på en ännu högre nivå när det gäller passningsspel och tempo. Varberg kommer säkerligen stå emot under en tid men i och med att de har så få offensiva hot så kommer Kalmar tillslut vinna matchen med sitt tålamod och öppnande passningar.

Spel: Kalmar vinner matchen till 1.96 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip