Kalmar FF gästar Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard .

Nederlagstippade Varberg gjorde en bra vår trots ett mycket tufft schema. Jocke Persson är en slug tränare som har en förmåga att få sitt lag att vara med i varje match de spelar trots begränsat material. Efter 0-0 i premiären gjorde båda lagen mål i alla deras matcher - och då mötte de lag som Malmö, Djurgården, Elfsborg, Norrköping och Bajen. Tunga på fasta situationer och har flera spelare som kan leverera. Borde också finnas mer att hämta av en sån som forwarden Robin SImovic, som Jocke Persson hoppades mycket på inför säsongen. Inte så bra defensivt och ligger i botten för expected goals against, så tror inte det blir så många nollor under säsongen.

Ställs nu mot ett Kalmar som är riktigt bra. Hade de haft en klassanfallare hade de kunnat hugga på Europaplatserna ända in i mål. Förvandlingen under Rydström är total, trots ett rätt begränsat material är de spelmässigt oerhört bra i de flesta matcherna. Under uppehållet har de dessutom slagit både Malmö och Djurgården i träningsmatcher. Var inte så målglada de första åtta matcherna, men det brukar ändå vara en del målchanseroch rätt så händelserikt.

Blir två stilar som möts här, Kalmars passningsorienterade fotboll mot Varbergs raka spel. Jag tror Kalmar har bra chans att vinna här, men Varberg bör ha bra chans att kötta in minst en boll.

1-1, 1-2 eller liknande känns som tänkbara slutresultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip