En sådan där match på förhand som kommer lite jobbigt för Malmö FF. Efter en kanonstart på säsongen och med vinst senast mot Hammarby väntar i helgen AIK. Hur ska man då tänka när Varberg väntar såhär mitt i veckan? Kommer Rydström att rotera spelare i det täta matchandet? Medan Varberg ser detta som årets match men sedan vet man heller aldrig med Jocke Persson då han kan ”vaska” en match med lägre poängchans för att vara helt utvilade till helgens match mot Värnamo. Det är mycket mindgames på Jocke Persson men här tror jag att Varberg verkligen vill ge Malmö en ordentlig match på hemmaplan.

Varberg har ännu inte noterats för någon seger utan står stabilt med fyra oavgjorda matcher. Senast blev det 0-0 mot Kalmar där jag tycker Varberg imponerade stort på mig. De utnyttjade underlaget till sin fördel och Kalmar såg stundtals paralyserade ut när Varberg satte en hård och hög press. Det ledde till mycket målchanser men tyvärr var inte effektiviteten där och Kalmar ska vara nöjda med oavgjort. Den nya läktaren på Påskbergsvallen gjorde sitt och Varberg kommer bli att räkna med på hemmaplan.

Stora, starka Malmö med hela fem segrar ska bege sig till Varberg. En match som bara ska städas av men aldrig är enkel. Malmö med en bred trupp kommer säkerligen ge chansen till andra spelare och kanske börja med en sådan som Anders Christiansen på bänken. Det väntar en match mot AIK i helgen där det kommer behövas 90 min på Kiese Thelin, Christiansen och Vecchia. Matchen mot Hammarby var det iallafall stor leverans från de spelarna, Malmö spelade en bländande fotboll med fart, kombinationer och individuell briljans. Hammarby var inte direkt beredda och Malmö kunde vinna rättvist.

Matchen öppnar upp sig i andra halvlek

Det kommer att bli svårspelat på underlaget. Vi såg Kalmar hade stora problem med sitt passningsspel och jag tror nog att Varberg vågar köra lite samma stuk mot Malmö FF med hög press. Medan Malmö ger chansen till ett par andra spelare så kan det ta tid innan spelet sitter. Tror vi får se ett par trötta ben i andra halvlek när Varberg pressat på i första. Medan Malmö kan använda sig av sin bredd som innehåller mycket spets. Tror det lossnar i andra halvlek med minst två mål i matchen.

Spel: Över 1,5 mål till 2.05 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip