Pressen på Varberg inför matchen, Norrby kan mer eller mindre säkra kontraktet vid seger här.

Senaste möte
Norrby - Varberg 2-1

Superettan
9. Norrby 25 9 5 11 28:40 32
13. Varberg 25 6 8 11 34:42 26

Varberg hemma
12 2 4 6 15:22 10

Formen
V, F, V, O, O

Senaste match
Degerfors - Varberg 0-1

Norrby borta
12 3 4 5 12:21 13

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Norrby - Halmstad 3-2

Norrby har hittat formtoppen i exakt rätt tillfälle. 3-2 mot Halmstad senast var lagets fjärde raka seger. Imponerande med tanke på att man mött lag som haft mycket att spela för. 3-2 mot Frej och Brage (b), 2-1 mot Värnamo, som slåss för kontraktet, och senast 3-2 hemma mot Halmstad som slåss för kvalplats. Pontus Almqvist är avstängd, men annars ska Norrby ha ett bra lag med sig till den här viktiga matchen mot Varberg.

Just Varberg är ett lurigt lag. Gnuggar stenhårt hela matcher, har en viss kvalitet, men egentligen inget strålande grundspel. Ofta bäst när de är underdogs. Nu är det Varberg som måste gå ut för att vinna. Norrby är helt nöjda med en poäng här, medan Varberg helst ska ha tre poäng för att gasa i bottenstriden. Det är en kamp om att undvika kval främst, detta då Gefle och Landskrona känns som lagen som kommer åka ur direkt.

Varberg vann senast borta mot Degerfors (som inte hade mycket att spela för) i en match där Sebastian Möller fick syna det gula kortet och är avstängd här. Norrby kan spela smart och på resultat medan Varberg måste gå för det lite mer. Förhoppningsvis (för den här rekens skull) kan Norrby utnyttja omställningslägen till att säkra minst en poäng, tre poäng och kontraktet är i princip klart till nästa år, så motivation finns det säkerligen.

Varberg har faktiskt inte vunnit på sina nio senaste hemmamatcher.

SPELTIPS
Jag spelar X2 till 1.87 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip