Testar Norrby X2 mot Varberg i Superettan.
Spelet sitter så länge Norrby tar poäng.

Oväntat toppmöte här.
Varberg kvalde sig kvar i Superettan förra säsongen. Laget har dock i stort sett slaktat allt motstånd under våren. Gjort flest och släppt in minst antal mål, vilket varit logiskt. Känslan är att det här lilla uppehållet de haft kom olägligt för deras del:
De var inne i ett flow där de till och med lyckades avgöra matcher när de var två man mindre på banan (hej GAIS). Kan tänka mig att ledigheten blev ett ovälkommet hack i deras rytm.

Norrby har visat sig oerhört svårslagna. Bara fyra lag har släppt in färre mål än boråsarna och de har bara en förlust. Förlusten var den oförklariga 1-7-historien mot J Södra. Bortser man från den matchen summerar vi fyra insläppta på tio matcher - vilket vore bäst i serien.

Tabelltoppen:

1. Varbergs 11 9 2 0 23:7 29
2. Mjallby 12 8 1 3 16:10 25
3. Norrby 11 5 5 1 14:11 20

I förra omgången fick Varberg som sagt två utvisningar. De är avstängda här. Dessutom drog Robin Book på sig sitt tredje gula och är också avstängd. Tre avstängningar, där nämnde Book (kreativ tia) och Joakim Lindner (defensiv mittfältare som flyttats ned i backlinjen) spelat "allt" hittills och är avbräck. Bägge har varit bland de bästa spelarna i serien hittills.

Även Norrby gick som sagt oväntat bra under våren. Välorganiserade, tajta och svårslagna. Har dessutom en del spets i truppen med bland anat Yarsuvat och ett par till.

Tycker Varberg är väl stora favoriter med tanke på deras avbräck. Att det dessutom varit ett miniuppehåll gör att jag känner mig lite osäker på var de står. Våren måste ha varit en otrolig överprestation sett till hur bra truppen de facto är. Tror poängtappen kommer börja komma under sommaren.

Norrby har allt att vinna här och jag tror laget kan grinda sig till minst ett kryss.

This is the stats tab
This is the post tip