Två lag som verkligen skulle behöva den här trepoängaren efter en sämre resultatrad.

Förra mötet
Örebro - Varberg 1-0

Allsvenskan
10. Varbergs 16 4 5 7 23:25 17
11. Örebro 16 4 5 7 15:21 17

Varberg hemma
8 3 2 3 11:11 11

Formen
O, F, O, F, F

Senaste match
Häcken - Varberg 2-1

Örebro borta
8 2 2 4 9:12 8

Formen
F, V, O, F, F

Senaste match
Örebro - Djurgården 0-3

”Som det ser ut just nu är alla tillgängliga, sen får vi se hur mycket speltid som är vettigt för Hampus Zackrisson, Joakim Lindner och Keanin Ayer”

Orden är Jocke Perssons som säger så här om sitt Varberg, laget som tog alla med storm, men som nu inte vunnit någon av sina åtta senaste matcher i allsvenskan.

”Vårt fokus handlar om att hitta tillbaka till det vi är bra på och sluta med tramset. Vi är nykomlingar i serien och då borde vi ha lärt oss vad som krävs av varje individ i varje match. I första halvlek senast mot Häcken fick vi se vad som händer om man LUFSAR omkring och tror man är bättre än vad man är. Jag hoppas den halvleken har fungerat som en klar väckarklocka för vår del”

Bra surr om inte annat!

Varberg kommer med mer eller mindre full trupp alltså och gör det efter en dubbelförlust mot Häcken. 1-3 hemma och 1-2 borta. Innan dess en galen 3-3-match borta mot Sirius.

Örebro föll man emot på bortaplan (0-1) i mitten på juli och det är ett ÖSK som kommer till Varberg med tre raka matcher utan seger. Efter 3-0-triumfen borta mot Kalmar så spelade man 1-1 mot Blåvitt (h), 1-2 mot Malmö (b) och 0-3 hemma mot Djurgården.

ÖSK dras med en hel del frånvaro och det påverkar så klart lagets chanser här.

Kevin Wright och Martin Broberg utgår på grund av sjukdom. Erik Björndahl, Agon Mehmeti, Andreas Skovgaard och Fabio De Sousa Silva är skadade

Truppen: 1. Oscar Jansson (mv) 2. Daniel Björnquist 6. Benjamin Hjertstrand 8. Dennis Collander 12. Jake Larsson 14. Michael Almebäck 15. Niclas Bergmark 16. David Seger 17. Johan Mårtensson 18. Isaac Boye 19. Nahir Besara 20. Robin Book 21. Simon Amin 22. Albin Granlund 23. Daniel Björkman 24. Hussein Ali 25. Nordin Gerzic 30. Jake McGuire (mv)

Jag tror vi får se en match där båda lagen är inställda på en fysisk kamp snarare än skönspel. ÖSK gillar att vårda bollen, men det gäller att inte åka på onödiga bolltapp för då är Varberg beredda att snabbt sätta boll in i djupled och in i boxen. Med tanke på ÖSK:s tunga avbräck och Varbergs goda skadeläge samt hemmafördel så tror jag på Bois i dag. ÖSK saknar framförallt spets i den här matchen där Jake Larsson och Nahir Besara kommer få dra hela lasset känns det som.

SPELTIPS
Jag spelar Varberg till 2.10 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip