Varberg tar emot Örebro på måndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Var lite inne på att spela ÖSK X2 först, men väljer i stället överspelet. Det är trots allt lätt att underskatta Varberg, som är väldigt svåra att möta hemma på gräset, som inte är Örebros favoritunderlag. Slaktade Sirius spelmässigt inledningsvis förra veckan, men sedan kom ett brutat regnoväder som gjorde matchen chansartad och svår att dra slutsatser från. Bortsett den matchen och premiären mot Mjällby har Varberg faktiskt gjort mål i alla allsvenska matcher. Truppen är begränsad namnmässigt, men Jocke Persson har en förmåga att få ut maximalt av laget och de kan hota alla allsvenska lag. Inte minst via sina fasta situationer. Mot ett Örebro som väldigt sällan håller nollan (2/14 hittills) bör det vara bra chans att näta igen. ÖSK ligger i botten för expeced goals against - så de kan knappast skylla på otur att de släppt in många mål. I de senaste matcherna tycker jag inte mycket tyder på att försvaret är på väg att styras upp för deras del.

Så Varberg gör nästan alltid mål. Båda lagen har dessutom gjort mål i 11/14 för deras del, så de släpper också nästan alltid in mål. ÖSK har som bekant förstärkt sitt lag under sommaren med offensiva namn som Besara och Hamad. Den förstnämnde har kommit in och levererat direkt. Hamad ska vara på väg att kunna spela, troligtvis med på bänken här. Verkar som att forwarden Hummet är tillgänglig igen efter att ha missat Mjällbymatchen. Nyförvärven gör att Örebro har konkurrens om platserna och faktiskt en bänk som kan komma in och påverka matchbilden.

Lag 13 mot lag 14 i serien och viktiga poäng på spel. Normalt hade jag nog dragit mig för ett överspel pre-match med såna förutsättningar. Men Jocke Perssons Varberg spelar oftast på samma snabba och raka sätt. Ofta vägvinnande och rätt så hög lägstanivå i prestationerna. Örebro med Besara är ett mycket vassare lag än under våren och. Tror på mycket bra chans för bägge lagen att näta. BLGM eller specialvarianten BLGM + ö2,5 kan vara bra spel då jag inte tror något av lagen slår 2,5-linan på egen hand.

2-1, 1-2, 2-2 eller liknande känns troligt här.

This is the stats tab
This is the post tip