SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Östersund reser ner till Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Asian hcp +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Östersund tar poäng i matchen.
2.09 hos bet365 .

Lag 14 mot lag 7 i tabellen. Skiljer fem poäng inför den här omgången.

När jag för ett par veckor sedan kollade spelschemat kommande omgångar ringade jag in den här matchen som ett tänkbart spel på hemmalaget. Varberg har imponerat i säsongsupptakten och Jocke Persson har varit öppen med att han väljer sina strider. I det tajta schemat vi haft hittills har han mer eller mindre vaskat vissa matcher genom att ställa upp väldigt reservbetonat. För att i stället gå all in på matcherna mot tänkbara bottenkollegor. Och det här är ju en typisk all in-match.
Men oddsen vi fick på hemmalaget tycker jag var och är för låga. Så pass låga att jag tycker det i stället har blivit värde på att spela bortalaget.

Visst har Östersund knappast imponerat hittills och nu har de dessutom sålt bäste anfallaren Kadiri. Ett redan uddlöst anfall blir därmed ännu mer ofarligt. Men de har bara förlorat en av de senaste fem matcherna de spelat (och det var mot Malmö FF). Har varit bra med i de flesta matcherna de spelat den här säsongen. Visst kommer Östersund få kriga i botten hela säsongen, men någon slagpåse är de inte för dagen. Enda segrarna laget tagit i år har varit borta mot gräslagen Falkenberg och Kalmar - uppgifter som inte är helt olika den här matchen.

Varberg har gjort det mycket bra. Små resurser, men tydlig spelidé och har ett par edgespelare som exempelvis Selmani. Men nog har de haft liiiite stolpe in hittills?
- Fick möte Helsingborg i helt rätt läge i premiären .
- Christiansens röda kort-hjärnsläpp som öppnade för poäng nere i Malmö.
- Billig sen straff hemma mot Mjällby i en helt jämn match.
- Straffkvittering sent hemma mot AIK.
- Målvaktskvittering sent borta mot Elfsborg.

Ska inte ta ifrån laget att de varit bra hittills, men det är inget topplag vi har att göra med. Bortser vi från de absoluta topplagen är Allsvenskan en jämn serie där alla kan slå alla. Att matchen spelas på gräs borde vara en hemmaplansfördel för Varberg, men Östersund har tagit sina enda segrar på det underlaget. Nykomlingar brukar ofta gå starkt inledningsvis för att sedan tappa lite när vi går in i "lunkfasen". Så här stora favoriter har Varberg inte varit i Allsvenskan och det blir något nytt att hantera för ett lag som oftast slagit ur underläge annars.

Jag tror det här blir rätt jämnt, tajt och målsnålt. Kryss?

1-1 känns inte otänkbart.

This is the stats tab
This is the post tip