Det har sett tungt ut för Varberg. Ändå står laget med två oavgjorda resultat i två svåra inledande matcher. Även om det varit mycket negativt om laget med en spelartrupp som inte räcker till, en del oturliga skador och ett lag som media menar på är dags för nedflyttning. Visst sanningen i matcherna mot Mjällby och Elfsborg var väl att det inte skulle räcka till någon poäng. Senast var laget rejält nedtryckta av ett bra Elfsborg som borde kunnat avgöra matchen. Varberg höll dock ut mycket tack vare David Olsson som fick chansen i Fredrik Anderssons frånvaro. Laget skapade ingenting framåt och saknar någon som kan göra det där lilla extra i offensiven. Nu får man istället lita på defensiven och även fortsätta med sitt inläggsspel där man visat sig starka tidigare.

Desto trevligare har det sett ut för gästerna Sirius. Trots de spelat riktigt bra i båda matcherna så har det bara räckt till lika många poäng som just Varberg. I Sirius fall har motstånden dock varit IFK Norrköping och Djurgårdens IF. Senast mot Djurgården så spelade Sirius riktigt bra och Djurgården såg vilsna ut i första halvlek. Ett Sirius som i år spelar mycket rakare och sätter mycket bollar bakom backlinjen, men som också behärskar höga pressen som Djurgården ofta försökte med. Bolltrygga Sirius kunde spela sig ur ett par gånger som ledde till ett par farliga chanser men där Sirius behöver vara bättre i sista tredjedelen. Spelet blev sämre när Sirius fick spela nästan hela andra halvlek med en spelare mer. Djurgården låste kanterna väl och kunde försvara sig till en poäng utan någon större risk. Tycker det finns många ljusglimtar att ta med sig från Sirius matcher och det finns många individuellt skickliga spelare som det kommer lossna för målmässigt.

Läget i Sirius: Voelkerling Persson saknades senast mot Djurgården. Joakim Persson, som sett fantastisk ut under 2023 klev av i matchen mot Djurgården och är osäker inför Varberg. Sedan tidigare saknas målskytten Christian Kouakou.

Läget i Varberg: målvakten Fredrik Andersson var skadad sist. Har utöver det ett par långtidsskador.

Sirius börjar samla ihop till en trepoängare

Tror att Sirius kan trycka ner Varbergs wingbacks likt Elfsborg gjorde och då blir det fåtal spelare med i Varbergs offensiv. Blir ofta rätt så baktungt hos Varberg medan de heller inte har spelarna som kan göra så mycket på egen hand. Sirius må ha en rätt så svag backlinje men det skrämmer inte direkt med Varbergs offensiv. Tycker att Sirius är ett betydligt bättre lag än Varberg och jag har svårt att se dem förlora här.

Spel: Sirius insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.79 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip