Speltips: Varberg vinner matchen till 1.92 hos Unibet

____________

Bottenmöte under måndagskvällen då Varberg och Trelleborg behöver trepoängare för att komma ur träsket. Inför säsongen var det inte många som visste var man hade lagen och känslan efter fem omgångar är samma, det har varit pendlande insatser mellan högt och lågt men där effektiviteten i offensiven varit långt ifrån där den borde. Inget av lagen har heller inte fått igång någon utpräglad målskytt som alltid finns i boxen utan varit mycket mer spel runt straffområdet och 1 vs 1-spelare på kanterna. Båda lagen kommer däremot från två matcher där det skapades mycket målchanser framåt och det finns ändå sevärda spelare som kan göra det där lilla extra. Varberg har ändå ett härligt offensivt spel så det finns ändå mycket att bygga vidare på därifrån.


Varberg
Senaste match: GIF Sundsvall - Varberg 1 - 1
xG: 2 - 1.39
Skott/skott på mål: 18/7 - 14/9
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 4 - 10
Precis som förväntat kunde Varberg ställa om och spela mer rakt på GIF Sundsvall som vill spela med en hög backlinje och mer modern fotboll som är framåtlutad. Det blev således en öppen matchbild där det var chanser åt bägge håll matchen igenom men där oavgjort resultat ändå får räknas som rättvist även om Varberg var något hetare under större perioder.


Trelleborg
Senaste match: Trelleborg - Degerfors 1 - 1
xG: 1.2 - 0.72
Skott/skott på mål: 14/4 - 6/2
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 6 - 4
På förhand kändes det som en riktigt tuff match för Trelleborg men jag är imponerad av insatsen där de lyckades stänga ner Degerfors bra och inte låta de skapa mycket alls i sin offensiv. Det var istället hemmalaget som drev på och verkligen gick för segern ju längre matchen led.

Nu kommer väl den efterlängtade segern för Varberg?

Varberg har pratat mycket om att stänga igen defensiven och målen de släppts in har varit otroligt billiga där de vanligtvis brukar vara stabila. Det finns ändå mycket rutin kvar och det känns som bara en tidsfråga innan poängen börjar trilla in för hemmalaget. För gästernas del är det mer ovisst där det kan vara natt och dag mellan halvlekarna och från match till match. Till denna match står också Nicolas Mortensen och Filip Bohman uppsatta som avstängda och det försvagar Trelleborg ännu mer. Tycker att Varberg visat mer i sitt spel och man ser intressantare ut, får man bara bort slarvet i defensiven och fortsatt skapar så mycket målchanser så kommer den så viktiga segern här på hemmaplan.

Speltips: Varberg vinner matchen till 1.92 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip