Inget snack om att IFK Värnamo har det tufft nu i Allsvenskan. Trots det så fortsätter de tro på sin fotboll med kortpassningsspel och satsa mer på utveckling. Det blev lättläst för Djurgården som enkelt kunde pressa sönder ett Värnamo och vinna med 5-0 som kunde blivit mer… Svår balansgång det här för Värnamo, de måste börja spela mer resultatorienterat om de ska stanna kvar i Allsvenskan. Laget hade det även tufft mot GIF Sundsvall hemma och Varberg på bortaplan blev för tufft. Matcher som de behöver vinna. Till matchen mot AIK kommer Oscar Johansson tillbaka, en av IFK Värnamos bästa spelare i mitt tycke.

AIK får man inte heller grepp om. Nu blåser det kalla stormar i laget efter att ha varit riktigt svaga efter uppehållet och även förlorat i Europakvalet mot Vorskla efter en bedrövlig insats. Det märks klart och tydligt på intervjuer och på planen att allt inte står rätt till i truppen. Ska det värvas ur krisen eller löser man det internt? Tror iallafall vi får se ett annorlunda AIK mot Värnamo då prestationerna varit så svaga på sistone. Kanske gör man ett nytt försök med 4-3-3?

Bilal Hussein (AIKs spelmotor) är avstängd i denna match och Mikael Lustig klev av mot Vorskla med en skadad baksida. Två startspelare med andra ord saknas och bänken har sett tunn ut. John Guidetti fick nöja sig med ett kortare inhopp mot Vorskla. Kanske får han starten här?

Tycker att IFK Värnamo ska kunna stå emot AIK bra här och det lär ticka på 0-0 länge. AIK måste prioritera försvarsspelet efter tre insläppta senast och Värnamo efter fem insläppta senast. Tror vi får se en målsnål match där prioritet blir på att stänga ner varandra och spela resultatorienterat. Det blir en stängd matchbild utav detta och då gillar jag verkligen underspelet.

Spel: Under 2.5 mål till 1.83 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip