Värnamo tar emot AIK (i Borås) på måndagen.
Mitt speltips: Värnamo över 4,5 hörnor. Expekt. Testar även en mindre slant på Värnamo att ha flest hörnor i matchen till 2.75.

Spelplats, tid och dag ändrades sent här. I stället för riktig hemmapremiär i Värnamo blir det Borås Arena. Lär väl halvera publikantalet (minst), vilket säkert kan påverka lite. Värnamos förra match i Borås, mot Mjällby, hade lite träningsmatchskaraktär. Bortsett publiktrycket tror jag matchen kan gynnas av att spelas på konstgräs snarare än en hoppig leråker. Värnamo missgynnas definitivt inte av det i alla fall, tycker de gjorde en bra match i Norrköping senast även om den sista spetsen saknades (Saudi-Antonsson?).

Är som bekant ett spelande lag och även ifjol var de det - är liksom Hellbergs filosofi. Bara tre matcher spelat, men de ligger i topp för bollinnehav, bolltouch i motståndarnas straffområde och inlägg - saker som brukar korrelera med att lag har många hörnor. Även den ligan leder Värnamo hittills:

De har inlett med att skapa:
Sju hörnor mot Blåvitt (seger 1-0)
Åtta mot Mjällby (1-0-förlust)
15 (!) borta mot Norrköping.

Ropa inte hej än AIK!

AIK stoppade säsongsinledningsblödningen i derbyt mot Hammarby senast. Efter ett par svaga insatser stod de upp bra fysiskt och kämpade ner Bajen. Lite gamla AIK om man så vill. Bra insats, men tycker inte den var briljant på något sätt. Dessutom finns alltjämt frågetecken på flera spelare som ska vara bärande i det här laget:
- Guidetti kan möjligen spela här, men gör väl knappast 90.
- Fischer bänk senast och en allsvensk säsongsinledning som varit svag sett till vad vi bör förvänta oss och vad han visade i cupen.
- Durmazzz har inte imponerat och blev kvar på bänken senast.
- Keita dragits med skada och är troligen inte redo.

I en enstaka derbymatch på hemmaplan mot ett Hammarby som chokade kan befintligt lag göra en bra match. Kan de göra här också. Men över tid är det ytterst få allsvenska lag som klarar av att leverera utan att fyra av lagets stjärnspelare bidrar.

Så även om derbysegern var väldigt skön för alla i och runt AIK så hade jag väntat med att pusta ut.

Jag tycker AIK är lite väl stora favoriter på 1x2-marknaden. Vill ändå inte röra 1x/asian +0,5 på hemmalaget då de sett rätt uddlösa ut framåt. Spelmässigt bra, men uddlösa. Så istället för någon 1x2-variant bankar jag på att det blir en rätt jämn match spelmässigt och att Värnamo kommer vara bra med och skapa sina lägen. Över 90 minuter tycker jag de ska ha bra chans att lösa minst fem hörnor och oddset på att de även ska ha fler hörnor än AIK tycker jag också är högt.

Speltips: Värnamo över 4,5 hörnor och/eller Värnamo att ha flest hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip