Planen på Finnvedsvallen är äntligen godkänd för spel. Det blir således hemmapremiär för IFK Värnamo som gjorde rätt så många bra matcher mot topplag på Finnvedsvallen under 2022. Nu är det nykomlingen BP som kommer på besök och det känns väl rätt så passande motstånd för en hemmapremiär.

IFK Värnamo har gjort en godkänd start på säsongen, det har blivit sex poäng på de fem inledande matcherna. Men det ska sägas att spelschemat varit riktigt tufft med IFK Göteborg, Mjällby, IFK Norrköping, AIK och BK Häcken. Nu kommer faktiskt första matchen där man är favoriter till att vinna. Även mot Mjällby som spelades på Borås Arena var Mjällby favoriter. Det blir intressant att se om Värnamo gör något annorlunda nu eller om de fortsätter på samma sätt. Min tanke är att de kommer våga ännu mer med sitt höga försvarsspel. Vi har sett det mot flera topplag nu. I matchen mot Häcken så stod Värnamo upp bra och lyckades störa Häckens uppspel gång på gång, nu räckte det inte hela vägen med tanke på Häckens individuella spets men mot BP ska det nog kunna fungera bra.

Efter en närmare katastrofal start på Allsvenskan så har nu BP två raka segrar, det var nog inte många som trodde det efter vad defensiven med målvakt visat upp. Sedan Anklev tog över målet har det blivit sex poäng och det är inte alls oförtjänt. BP har fått igång sina spetsspelare Vasic och Pettersson som skapar mycket problem för motståndarna. Tycker duon ser spännande ut tillsammans och kombinerar press med bra kontringsspel. Senast mot Halmstad så var det nära en tidig ledning men den skulle sedan komma ett par minuter senare när BP inom loppet av någon minut fick både frispark och kort inpå straff. En rättvis seger som ger lite lugn och ro för en stund, nu väntar dock ett hungrigt och revanschsuget Värnamo som man måste ha stor respekt för.

Förväntar mig att Värnamo straffar BP med sin höga press

En säkerligen svårspelad gräsmatta där jag tror Värnamos matchplan kommer att vara med en riktigt hård press med man/man-inslag. Visst kommer BP ha scoutat Värnamo och kanske lyfter lite längre för att Värnamo inte ska få sätta pressen, däremot kan BP ändå vara lite naiva och bara för de nu har hållit nollan i två matcher på rad så slappnar de av mer och vågar gå mer i offensiven. Tror inte alls BP är så kompakta som de behöver vara i denna match, vi såg att AIK hade stora problem med det och jag väntar mig något liknande här. Jag tror Värnamo studsar snabbt tillbaka och vinner matchen.

Spel: Värnamo vinner till 2.15 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip