Speltips: 1X till 1.83 hos Pinnacle

______________

Ännu en bortamatch för Värnamo och denna gång får vi bege oss till gräsplanen i Kalmar för att spela denna match. Minst sagt speciell känsla med sådana här förutsättningar och det känns som det kommer att bli ett riktigt publikfiasko detta då BP vanligtvis inte heller kommer med många supportrar. Spelet på planen däremot imponerar hos dem båda mer och mer där Värnamo gjorde en kanonmatch senast mot Hammarby och BP fortsätter visa sig starka oavsett motstånd.


Värnamo
Senaste match: Hammarby - Värnamo 1 - 2
xG: 0.65 - 1.74
Skott/skott på mål: 16/4 - 18/8
Possession(%): 70 - 30
Hörnor: 9 - 6
Väldigt imponerad av matchen man gör mot Hammarby. Hela Värnamo har känts snett ute hittills i år men nu fick man verkligen till sitt spel och satt ihop över hela planen. Lyckades spela sig ur Bajens press flertalet gånger och nu fick man se hur bollskickliga Värnamo är när de ställer om. Ändå rättvisa poäng och en stark bortamatch.

BP
Senaste match: Mjällby - BP 1 - 1
xG: 0.98 - 1.8
Skott/skott på mål: 13/2 - 15/3
Possession(%): 47 - 53
Hörnor: 4 - 5
BP har hittat stabiliteten i prestationerna och man ser lika bra ut varje omgång nu vilket är roligt att se. Visar att man är starka som kollektiv. Mot Mjällby var det mycket ställningskrig och lagen tog ut varandra med mycket centrering. Det kryllade inte av målchanser och Mjällby kändes som de hade kontroll i andra halvlek men släpper snöpligt in kvitteringen.

Värdet ligger på Värnamo

Läget hos Värnamo?
- Simon Thern och Aljdin Zeljkovic fortfarande osäkra till spel.

Läget hos BP?
- Har flera långtidsskador sedan tidigare och även Daleho Irandust fortsatt out.


Sett till spelet man har visat upp ska BP vara favoriter på neutral plan som det är just nu. Däremot tycker jag att oddset blivit lite väl till överdrift och nu är det istållet bra värde på Värnamo att ta poäng. Visserligen behöver man bli jämnare i sina prestationer men man har mycket att ta med sig från föregående insats och möjligtvis ger den segern välbehövlig energi till laget. Räknar med att BP är bollförande här och Värnamo försöker återigen få till sina omställningar och lägger inte så mycket vikt vid possession. Däremot har laget haft lite avbräck offensivt där Ajdin Zeljkovic var sjuk senast och Simon Thern varit lite till å från, man hoppas de båda kommer till spel här. För BP:s del är Irandust fortsatt out annars är det som förväntat. Oavsett tillgänglighet finns värdet på Värnamos sida och tror det blir en väldigt jämn matchbild på Guldfågeln Arena.


Speltips: 1X till 1.83 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip