Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.92 hos nya Expekt

Tror vi kan få se en del försiktighet till en början men där det kan öppna upp sig i andra halvlek när tröttheten spelar in och båda lagen får stora ytor där man vanligtvis är vassa.

Speltips 2: Elfsborg gör första målet och vinner matchen till 1.97 hos nya Expekt

Av Elfsborgs 15 segrar har laget gjort första målet i 13 av dem matcherna.

________

Det börjar närma sig sluttampen i Allsvenskan och serieledande Elfsborg behöver fortsätta på vinnarspåret med tanke på vassa Malmö FF och BK Häcken som är inom räckhåll. Topplagen har rustat ordentligt under sommaren och det ska bli väldigt spännande att följa kampen. Hemmalaget IFK Värnamo står i en annan kamp, nämligen att så snabbt som möjligt säkra fortsatt spel i Allsvenskan, än så länge är prognosen positiv men det är bra lag under som säkerligen kommer ta många poäng. Således har vi här en viktig match för båda lagen.

Värnamo
Senaste match: Värnamo - Halmstad 0-0
xG: 1.95 - 1.98
Skott/Skott på mål: 20/4 - 12/3
Hörnor: 8-8
Hemmalaget hade som vanligt mer bollinnehav, men matchen hade chanser åt båda håll och kunde ha slutat med flertalet mål, men där det istället slutade mållöst. Marko Johansson gjorde en viktig räddning i första halvlek, och Phil Ofuso-Ayeh hade en stor chans som räddades. Det var också fina räddningar från båda sidor på diverse fasta situationer. Överlag en väldigt underhållande match trots att den slutade 0-0.


Elfsborg
Senaste match: Elfsborg - Norrköping 3-2
xG: 1.81 - 2.43
Skott/Skott på mål: 13/8 - 11/6
Hörnor: 4-4
I en svängig matchbild bjöd Norrköping på ett starkt motstånd, trots det stod det 3-0 till hemmalaget. Det skulle dock bli match utav det hela när Norrköping fick näta både en och två gånger. Elfsborg gjorde kanske inte sin bästa match men vad gör det när man gör tre mål framåt. Det är ett härligt flow laget har just nu och med lite tur och skicklighet blev det en ny trea.

Avstängd: Niklas Hult (IF Elfsborg)

Båda lagen spetsade till trupperna under föregående vecka med nyförvärv. Således var det lugnt precis innan transferfönstret stängde.

Lagen kommer ifrån matcher med målchanser i överflöd. Blir det så här också?

En väldigt lurig match på förhand där Elfsborg står för den individuella briljansen men där Värnamo ofta står upp och vågar spela en bra taktisk fotboll. Vågar man spela sitt spel här mot ett omställningsstarkt Elfsborg som bara väntar på misstagen eller väljer man att ta ett steg tillbaka? Matchen mot Halmstad var väldigt öppen och det borde blivit både två och tre mål med normal utdelning. Medan Elfsborgs match mot Norrköping innehöll precis allt i offensiv väg. Tror vi kan få se en del försiktighet till en början men där det kan öppna upp sig i andra halvlek när tröttheten spelar in och båda lagen får stora ytor där man vanligtvis är vassa.

Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.92 hos nya Expekt

Av Elfsborgs 15 segrar har laget gjort första målet i 13 av dem matcherna. Testar även en liten slant på “Elfsborg gör första målet och vinner matchen till 1.97” som känns bra när raka 2:an står i dryga 20 punkter lägre.

Speltips 2: Elfsborg gör första målet och vinner matchen till 1.97 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip