Värnamo kan ta ett jättekliv mot Allsvenskan medan Falkenberg slåss för kontraktet.

Senaste möten
Värnamo - Falkenberg 0-1

Superettan
1. Värnamo 25 15 5 5 34:21 50
15. Falkenbergs 25 6 6 13 27:44 24

Värnamo hemma
12 9 2 1 17:6 29

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
GAIS - Värnamo 1-2

Voytekhovich - Winsth, Andersson, Eriksson, De Vries, Kenndal, Johansson, Brendon, Uddenäs, Wanderson, Becirovic

Värnamo borta
12 2 3 7 11:19 9

Formen
F, O, V, O, F

Senaste match
Falkenberg - Helsingborg 1-4

Norling - Eriksson, Dahl, Noren, Borgström, Wede, Adrian, Nilsson, Bala, Bergmark Wiberg, Hintsa

Med alla spelare tillgängliga gör sig IFK Värnamo redo för att ta ännu ett stort kliv mot en allsvensk plats 2022. En enorm bedrift redan nu och känslan är att det här kommer att hålla hela vägen. IFK har byggt ett eget spel med spets och aggressivitet och det ger uppenbart resultat i den här serien. Värnamo kommer från tre segrar på fyra senaste, senast mot Gais borta med 2-1. Med fem omgångar kvar så har Värnamo sju pinnars försprång till Helsingborg på kvalplats. Tre poäng här och dörren står redo att sparka in.
Nu väntar dock ett motstånd som har allt att spela för, ett Falkenberg som är på väg att rasa ur superettan och därmed åka ur två serier på två säsonger. Sparkandet av Hasse Eklund har inte gett någon effekt och nu är det verkligen kniv mot strupen.
En seger här skulle kunna betyda allt inför de fyra sista omgångarna. En förlust, samtidigt som Gais vinner sin match, skulle betyda att FFF ha sex poäng upp till negativ kvalplats med blott tolv pinnar kvar att spela om. Det vore mer eller mindre game over.
– Vi är snart i ett läge där inte ens kryss räcker. Vi behöver trepoängare för att nå den placering vi önskar, säger tränaren Tuvesson inför matchen.

Förmodad FFF-elva (Hallands Nyheter) Viktor Noring - Adam Eriksson, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Tobias Karlsson, Linus Dahl - Melker Nilsson, Samuel Adrian, Christoffer Carlsson, Anton Wede - Oliver Hintsa, Adam Bergmark Wiberg

Axel Norén är avstängd

SPELTIPS
Jag tror att Värnamos aggressivitet, självförtroende och motivation att vinna serien räcker för att slå ett Falkenberg med skralt självförtroende. Spelar hemmalaget till 1.80 hos Pinnacle (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip