Speltips: IFK Göteborg draw no bet (asian 0) till 1.88 hos bet365

_____

Återstarten av Allsvenskan och det är ändå en hel del under uppehållet. Åtminstone för IFK Göteborg som fått en ny tränarduo i Stefan Billborn och Joachim Björklund. Två tränare som nog alla känner väl till efter tiden i Hammarby där de verkligen satte tonen med ett underhållande offensivt spel med en direkt återerövring som skapade framgång. Duon kommer senast från Sarpsborg och det är namn som redan förekom innan Jens Askou tog över Blåvitt. Tränarna blir också återförenade med Ola Larsson som är teknisk direktör. 

Hos Värnamo har det varit desto lugnare där man blandade och gav mycket under våren där poängskörden får anses okej men där det fortfarande behövs ett par nyförvärv och en hel del poäng för lagen bakom som jagar. Bland annat IFK Göteborg som ligger en placering efter men har en betydligt högre potential och kommer agera mycket på transfermarknaden. 


Läget hos Värnamo?
Har spelat en träningsmatch där man gjorde en bra prestation mot Hammarby och fick med sig 2-2. Lyckades återigen göra det jobbigt för Hammarby med sin kyla med boll och vassa offensiv. Man har varit relativt aktiva på transfermarknaden där den österrikiska försvararen Michael Steinwender signerat. Har också tagit tillbaka Luke Le Roux till Allsvenskan, det var många klubbar efter honom under sin tid i Varberg och han hamnade tillslut i utlandet men är nu tillbaka. Fin värvning av Värnamo, helt klart. Har också en bra truppstatus med i stort sett alla tillgängliga. 


Läget hos Blåvitt?
Under uppehållet har Blåvitt spelat två träningsmatcher där man matchat i princip starkaste laget. Det blev seger med 1-0 mot IFK Norrköping senast och dessförinnan fick laget stryk mot Lilleström med 2-0. Utöver det har klubben som sagt ändrat en hel del med ny ledarstab där också Sindre Tjelmeland nyligen lämnat där han gick till Lech Poznan. På spelarfronten går alla rykten om Yalcouyé som sägs vara klar för Brighton för en rekordsumma för Blåvitt men också bland de högsta summorna i Allsvenskan. En spelare som varit fantastisk under sin korta period i Blåvitt där det egentligen bara var en tidsfråga innan han skulle bli såld då han visade sådan kapacitet direkt. En annan spelare som lämnar är Andreas Pyndt som gjort det bra för klubben men där man inte lyckas köpa loss honom. 


Glädjebeskedet är dock att truppen ändå hållits intakt på skadefronten och Emil Salomonsson är tillbaka på allvar men där det också är viktigt att Mucolli blir helt matchklar. Många hemvändare har ryktats till klubben (som vanligt när det går lite tungt) där August Erlingmark är närmast i nuläget. Annars kommer det med all säkerhet hända mycket på transferfönstret där Billborn/Björklund vill sätta sin prägel och där man säkert får en större skattkista med tanke på den förväntade försäljningen av Yalcouyé. 

Blåvitt visar sin styrka under det nya ledarskapet - klassisk effekt?

Värnamo såg ut att ha en väldigt tuff vår men man lyckades ändå hämta poäng i ett par svårare matcher och läget är godkänt. Såg tufft ut ett tag med enbart bortamatcher pågrund av gräsplanen men nu är det andra tider och det kommer passa klubben bra. Däremot är Frank Adjei avstängd här samtidigt som man överlag varit lite svagare kring mittfältet och den defensiva balansen. Det har skapats mycket målchanser åt bägge håll. Rubrikerna har mestadels handlat om Johnboscu Kalu som imponerat i anfallet sedan har man ju kvalitetsspelare som Zeljkovic, Engvall etc. Tycker på det stora hela att Blåvitt håller en jämnare nivå och har en betydligt högre höjd som jag tror vi kommer att få se under det nya ledarskapet. Detta blir en klassisk tränareffekt och något som IFK Göteborg verkligen behöver. De har sett bra ut under en lång tid och har en trupp som ändå osar kvalitet. Det som oroar mig är avsaknaden av Pyndt och möjligtvis att Yalcouyé inte får spela pågrund av övergången. Har dock svårt att se laget förlora här och tycker oddset är klart spelbart. 


Speltips: IFK Göteborg draw no bet till 1.88 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip