Nykomlingen Värnamo har stått för en rad bra prestationer men har inte riktigt fått med sig poängen som de behöver. Således ligger de på kvalplats och är i oerhört stort behov av poäng. Man ställs mot BK Häcken som var svårbedömda på förhand inför denna säsongen och en hel del nyförvärv. Däremot visar de match för match vilken potential de besitter. Tycker att de spelar en underhållande fotboll och skapar väldigt mycket chanser. Jag har tidigare lyft fram deras innermittfält som jag tycker är fantastiskt med boll däremot mittfältsbalansen har de haft lite problem med och många lag skapar mycket chanser emot dem.
__
Truppstatus hos båda lagen ser bra ut. Häcken har ett par långtidsskador sedan tidigare men inga nya skavanker. Värnamo har hela truppen tillgänglig.

Senaste elvan för IFK Värnamo:
Vaitsiakhovich
Larsson – Tihi – De Vries - Eriksson
Kenndal – Johansson – Magashy
Winsth – Antonsson - Wenderson

Senaste elvan för BK Häcken:
Abrahamsson
Fridriksson - Hammar - Hovland - Hansen
Rygaard - Samuel Gustafson - Gustav Berggren
Uddenas - Jeremejeff - Bengtsson


Ser framför mig en välspelad match mellan två lag som gärna vill vara bollförande. Tror att BK Häckens offensiva trio kommer kunna utnyttja Värnamos försvar däremot så tror jag även att Värnamo kan göra detsamma. BK Häcken släpper ofta till många chanser, senast blev det två straffar emot och nu är det en svårare bortamatch på gräs. Värnamo gjorde en fin insats mot Norrköping borta och man satte Norrköping i gungning vid flera tillfällen. Men det handlar om att göra målen och förhoppningsvis blir det utdelning här.

Jag vågar inte ge mig på någon segrare i denna match utan tror istället på att båda lagen får utdelning för chanserna man ofta skapar.

Spel: Båda lagen gör mål till 1.78 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip