Värnamo tar emot BK Häcken på lördagen.
Mitt speltips: Hemmalaget vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Häcken som väntat vidare mot TNS i veckan. 5-1 över två möten var inget att snacka om. Det gör att laget är vidare till en ny viktig kvalomgång. Oväntat nog mot färöiska Klaksvik, som slog ungerska Ferencvaros med 3-0. Första mötet spelas kommande vecka och Häcken har ett drömläge att ta ytterligare ett steg tack vare en minst sagt gynnsam lottning.

Lite oväntat spelade Högmo i stort sett bästa laget mot walesiska TNS. Även om Häcken kunde slå av på takten lite i andra halvlek så blev det ånyo mycket speltid för nyckelspelare som Samuel Gustafson, Rygaard, Lund och Hovland. Spelare som matchats mycket senaste tiden. Tyvärr för Häckens del tvingades Simon Gustafson bryta matchen med lindat lår. När den här texten skrivs är hans status oklar, men jag har ju väldigt svårt att se att han skulle komma till spel på lördag. Med Olden-Larsen och Traore sålda + Turgott och Amané skadade sedan tidigare är det upp till bevis för resten av truppen. Som i nuläget inte känns superbred och lika spetsig som i våras.

Insatserna mot AIK borta (vändning 0-1 till 2-1) och BP hemma (4-2 efter två sena mål) var väl imponerande i det att Häcken vann matcherna. Men prestationerna pendlade och det hade mycket väl kunnat vara två poäng istället för sex. Inte samma totaldominans briljans som vi såg under våren.

Häcken har därmed spelat onsdag, lördag och tisdag. Ska nu in i elden igen, den här gången en gräsmatch. Ska resa hem från Wales och sedan till Småland med kort vila mellan matcherna.

Kort sagt: Den här Värnamomatchen ligger inklämd med Hedlundsk taskig tajming.

Tredje gången gillt för Värnamo?

Värnamo pressade Malmö FF på hemmaplan just före uppehållet.
Hade 1-0 men tappade till 1-3 efte att en horrible målvaktstavla avgjort.
Lite samma sits mot Djurgården för ett par veckor sedan med tidig 1-0-ledning som vändes till 1-2-förlust.
Frågan är om det kan bli tredje gången gillt för Värnamo?

De har en tuff mittbacksavstängning i Victor Ericsson. Men i övrigt är truppen i bra skick med formstark Engvall och en Ademi som äntligen verkar börja hitta lite rätt. Gillar laget, som jag tycker spelar en bra fotboll och alltid vill skapa av egen kraft.

Allt att vinna för Värnamo och jag tror det är ett bra läge att möta Häcken här. Häcken såklart rättmätiga favoriter, men tycker de står för lågt här bara. Skrälläge!

Speltips: Värnamo vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip