Halmstad har tuffat igång sen man bytte till 3-5-2 och mot Värnamo ska man ha fortsatt chans att vinna.

Superettan
6. Halmstad 6 3 1 2 7:7 10
15. Värnamo 7 1 2 4 4:10 5

Värnamo hemma
3 1 1 1 3:2 4

Formen
O, O, F, V, F

Senaste match
Öster - Värnamo 0-0

HBK borta
3 2 0 1 5:4 6

Formen
V, V, O, F, F

Senaste match
Halmstad - Gais 1-0

Ja, Halmstad BK är en av seriens favoriter att slåss om uppflyttning hela vägen in i oktober. Men starten var inte tipptopp. Seger i första omgången men sen följde en rad sämre insatser. Igor Krulj skiftade till 3-5-2 och sedan dess har poängen trillat in på kontot. 1-1 i derbyt mot Falkenberg, 3-1 borta mot Gefle och 1-0 hemma mot Gais senast. Man har ett bra lag och får nu bättre kontroll på matcherna. Det tror jag passar utmärkt mot ett Värnamo som kommer få kämpa för överlevnad i år.

Värnamo lyckades få 0-0 borta mot Öster i Smålandsderbyt. En ruggigt tråkig match där Öster var bleka och Värnamo snäppet farligare i omställningarna. Det blir chansen mot HBK också, men jag tror att ett HBK med förnyat självförtroende kommer pressa Värnamo på ett annat sätt än vad Öster lyckades med. Värnamo har på sina fem senaste: 4-0-torsk mot AFC, 2-0-seger mot Varberg, 2-0-torsk mot Landskrona och två raka 0-0 mot Norrby hemma och Öster borta. Lever fortfarande på att Pär Cederqivst, 38, ska stå för målen.

HBK har en del intressanta spelare varvat med rutin (Peter Larsson, Jesper Westerberg) och jag tror att man kommer bli bättre och bättre den här säsongen.

Senaste HBK-elva (3-5-2) Nilsson - Westerberg, Larsson, Berntsson - Boakye, Gunnlaugsson, Svedberg, Silfwer, Gudmundsson - Hrafn Haraldsson, Koishita

SPELTIPS
Tror på HBK. Spelar bortalaget asian hcp 0 (pengarna tillbaka vid kryss) till 1.80 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip