Hammarby gästar Värnamo på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard.

Hur reagerar Bajen på cupförlusten mot Malmö FF i torsdags? Inte bara för att det var 120 jobbiga minuter och de bara har två vilodagar, men kanske framför allt mentalt. Cupförlusten innebar inte bara en missad titel, utan även att det inte blir något Europaspel den här säsongen. En tuff smäll för Hammarby som lag och klubb. Spelmässigt har det kommit tidiga pengar på Värnamo i olika plushcp, vilket gjort att oddset på Hammarby stigit. Jag kan hålla med om tanken, dels utifrån cupfinalen, men även för att Värnamo imponerat och att matchen spelas på gräs. Är dock överlag imponerad av Bajen, som dessutom har en rätt bred trupp numera, så de kan rotera in namn som Khalili, Joel Nilsson, Dennis Collander, Trawally och Jeppe Andersen här. Kan tränarna och spelarna förklara/förstå att cupförlusten gör att de har en bättre chans att kanske vinna Allsvenskan nu när de slipper dubblerandet? Om de bara kan ladda om och komma upp i bra prestationsnivå tror jag de har bra segerchans trots allt, för ska det bli guld är det här en match som ska vinnas. Min osäkerhet gör att jag väljer ett överspel i stället.

Nu har visserligen Bajen hållit fem nollor hittills och defensiven har varit bättre än tidigare säsonger. Men nu vankas det som sagt gräsmatch. Mot ett Värnamo som skapat bra med målchanser mot lag som IFK Göteborg, Häcken och för all del Malmö FF. Är ett väldrillat lag som har en tydlig idé om hur de vill spela. Inte alls defensivt balanserat. Sista matchen före uppehållet och storpublik när de har allt att vinna - kan mycket väl bli ett mål här. Ligger rätt högt vad gäller xg och antal egna avslut per match. Tagit tillräckligt många poäng för att bjuda upp i en sån här match, behöver inte backa hem och försöka nollnolla sig fram till poäng.

Att Bajen nätar känns i stort sett givet. Nollats i bara två matcher, men har som bekant en bra offensiv med många olika typer av vapen. Inte minst de fasta situationerna har varit ett bra vapen för Hammarby. Tror inte heller vi stannar på 1-1 här, framför allt Hammarby lär verkligen gå för en trea i ett sånt läge.

Därför väljer jag ett överspel i den här matchen. Den kylige kan avvakta ett par-tre minuter in i matchen och ta ett högre odds live, men jag tar det här pre.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip