Smålands"derby" när Kalmar FF gästar Värnamo på måndagskvällen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Är väl en 18-20 mil mellan Värnamo och Kalmar, så det är väl inget traditionellt derby riktigt även om städerna tillhör samma landskap. Någon traditionell rivalitet finns väl inte riktigt mellan klubbarna. Men viktiga poäng på spel ändå.

Oddsmarknaden väntar sig uppenbarligen en tajt och målsnål match, vilket tryckt upp oddset på över 2,5 till runt 2.20 i skrivande stund. Visst finns argument som talar för ett underspel, exempelvis är det frågetecken på mattans kvalitet. Men jag tycker det blivit väl lågt på undern och ser snarare värde i motsatt sida.

I fjol var Kalmar ett av de målsnålaste lagen i serien då de hade under 2,5 mål i 19/30. Med Rydström vid rodret hade de extremt mycket bollinnehav, men framåt saknades lite spets. Tycker att det är lite rakare med Jensen vid rodret. I och med strikern Rajovic intåg har de en centertank nu, ett strikerskithus att lobba in bollar på. Den spelartypen saknades ifjol. På de åtta matcherna hittills har Kalmar haft över och under 2,5 lika många gånger. Sett till deras expected goals hittills har de överpresterat framåt (gjort fler mål än de borde) och underpresterat bakåt (släppt in färre än de borde). Tycker det är intressant, framför allt att defensiven kanske inte är lika bra som i fjol. Framåt tycker jag det finns potential att lossna ännu mer, tycker de har spelarna för det.Värnamos offensiv är jag rätt så spänd på. Jag trodde mycket på Zeljkovic inför säsongen exempelvis. Men nu har vi spelat snart en tredjedel av säsongen utan att han noterats för en enda poäng. Men tycker det bata måste vara en tidsfråga innan det lossnar för honom med tanke på hur många lägen han kommer till. Inför den här omgången kunde jag äntligen byta ut honom ur mitt Fantasylag, så det skulle inte förvåna mig om det blir ketchupeffekt nu. Även vid sidan av honom finns bra kapcitet som Gustav Engvall, Oscar Johansson, Thern m.fl. Borde kunna få att få ihop en bra offensiv av det där.

Är ett lag som vill ta tag i spelet, ha boll och skapa på egen klass snarare än att lita på motståndarmisstag.

Jag tror det här är en match bägge lagen ser som en de ska vinna. Får vi ett 1-1-läge i andra halvlek tror jag bägge kommer gå för seger snarare än att ta krysset. Inte så att de kommer vara totalt all in och offra allt för ett segermål, men ärliga försök. Och jag tror bägge lagen bör ha bra chans att näta i matchen över 90 minuter. Därför gillar jag ett överspel den här gången till i mitt tycke lite högt odds.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip