Värnamo har toksatsat i sommar och hämtat in massa spelare för att rädda kontraktet. Landskrona fick en bra start på hösten och är alltid målfarliga. BLGM?

Senaste möte
Landskrona - Värnamo 2-0

Superettan
13. Landskrona 16 4 4 8 23:22 16
16. Värnamo 16 2 2 12 11:32 8

Värnamo hemma
8 1 1 6 8:15 4

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Brage - Värnamo 0-1

Bois borta
7 2 0 5 9:9 6

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Landskrona - Gefle 3-1

Kan Värnamo och Roar Hansen göra det omöjliga? Ja, kanske det. En storsatsning i sommar för att rädda kontraktet har gjorts och klubben har presenterat mängder av nyförvärv. Brassarna Netinho och Fabio Gama Dos Santos är värvade, sydafrikanen Sameehg Douthie, islänningen Viktor Karl Einarsson och argentinaren Claudio Perez likaså. Målvaktsveteranen Joakim Wulff har plockats in från Sirius. Ja, det är nästan ett helt nytt lag i höst. Och det behövs i det utsatta läget. Värnamo inledde höstsäsongen med en rejäl skräll borta mot Brage (0-1) i en match som var väldigt chansrik. Med så många nya spelare så är det klart att Värnamo inte är helt samspelt. Samtidigt måste de gå för tre poäng i varje match, speciellt hemma mot ett lag som Landskrona. Det skiljer åtta poäng mellan lagen där Bois är på kvalplast och Värnamo är jumbo.

Landskrona startade upp hösten genom en viktig trea mot bottenkonkurrenten Gefle (3-1). Adi Nalic tvåmålsskytt i den matchen. Nyförvärvet Frithzell också med i protokollet. Skyttekungen Karim Sadat blev mållös. Offensivt har Landskrona ett lag för övre halvan, men det är helheten som gör att man sitter i botten av tabellen. Till måndagens match saknas viktige mittbacken Philip Andersson på grund av rött kort senast. Det kan definitivt vara ödesdigert för Bois den här aftonen. Men jag kan lika gärna se laget vinna med den offensiven. Hur som helst bör vi få se en öppen match då Värnamo inte kan vara nöjda med kryss här i sitt utsatta tabelläge.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.71 hos FastBet och Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip