Malmö gästar Värnamo på måndagen.
Mitt speltips: Malmö FF asian -1,5. Expekt .

Eller rättare sagt. Malmö åker till Borås och spelar. För Värnamos gräsplan är inte redo att spela match på. Finns mycket att säga om det, men så är förutsättningarna. En stor nackdel för Värnamo alltså, som får en hemmamatch flyttad till neutral plan. Precis som fallet var mot Gais senast kommer det kännas som hemmamatch för bortalaget. För övrigt tredje raka matchen Värnamo spelar på Borås Arena.

Fördel MFF att matchen spelas på konstgräs i min bok. Nu är visserligen Värnamo också ett spelande lag, men är nog bra för Malmö att slippa en ojämn gräsplan som gör matchen mer slumpartad.

Är inte så imponerad av Värnamo hittills. Elfsborg var överlägsna i premiären och gick upp till tidigt 2-0. Men Värnamo hittade in i matchen via ett drömmål. När Elfsborg kroknade och drabbades av ett par skador blev det sedan en jämn matchbild. Elfsborg hade kunnat avgjort matchen tidigt - så stor var skillnaden. Värnamo borde bli ett hack sämre i år då de tappat nyckelspelare som Victor Ericsson, Oscar Johansson och Ademi. Dessutom skada på

Malmö överlägsna

Malmö har inlett med två raka segrar. Först en klar 5-1-seger mot Norrköping, därefter en oerhört tydlig 2-0-vinst mot Bajen. Många spelare levererar, bänken är stark och skadeläget bör bli bättre. Är väldigt okänsliga för skador ändå då truppen är så pass bred.

Känslan är att Malmö går från klarhet till klarhet. Väldigt bra trupp leder till en bra träningsmiljö där spelarna tävlar hårt mot varandra. Spelet ser extremt bra ut och eventuella små svagheter från i fjol har blivit utropstecken i år. Redan högst xg och lägst xga i serien. Normalt ingen idé med slutsatser efter två matcher, men det bidrar till bilden att Malmö verkligen är så bra som det verkar.

Är en klar klass bättre än Värnamo och med en så stark bänk rullar det ofta på med fler målchanser när Rydström roterar. Jag tycker Malmö ska ha toppchans till seger här och med tanke på truppen och hur laget spelar kan jag se att de tar majoriteten av segrarna med mer än ett mål den här säsongen.

Speltips: Malmö FF asian -1,5
This is the stats tab
This is the post tip