Speltips: IFK Värnamo vinner matchen till 2.30 hos nya Expekt

__________


Två lag med självförtroende som kommer in i denna mer betydelselösa match där det i tabellen nog inte kommer att hända så värst mycket under de avslutande omgångarna. Däremot vill man bygga upp en bra känsla inför 2024. Det har verkligen hemmalaget IFK Värnamo gjort som just nu radat upp segrar mot topplag och i svåra bortamatcher. Senast lyckades man vända underläge med en spelare utvisad, vilket tyder på gott självförtroende. För Norrköpings del har det varit mycket upp och ner under säsongen, där laget inte varit så värst imponerande förutom i ett par matcher på hemmaplan där de kunnat stå för fin leverans i sina omställningar. Nu lyckades man i alla fall bryta den negativa sviten och förhoppningsvis kan Norrköping bygga vidare efter segern.

Värnamo
Senaste match: Mjällby - Värnamo 2-3
xG: 1.89 - 0.98 (ws)
Skott/Skott på mål: 21/8 - 4/3
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 7 - 3
Ofattbart hur Värnamo kunde vinna denna match när de stundtals hade det riktigt tufft och sedan med decimerat manskap kändes det hejdå. Däremot har laget en fin offensiv spets som visade skillnaden när effektiviteten ställdes på spel.

Norrköping
Senaste match: Norrköping - Kalmar 1-0
xG: 1.16 - 0.9 (ws)
Skott/Skott på mål: 11/5 - 12/4
Possession(%): 40 - 60
Hörnor: 3 - 6
Norrköping hade marginalerna med sig i en jämn och mer avvaktande match. Det bjöds inte direkt på något öppet spel och det såg ängsligt ut på båda sidor. Skönt i alla fall för hemmalaget att äntligen lyckas ta en seger.


Avstängd:
Emin Grozdanic (IFK Värnamo)
Arnor Traustason (IFK Norrköping)

Varsin nyckelspelare avstängd till denna match där Grozdanic varit en av Värnamos bästa spelare på försvarssidan medan Traustason gjort en grym säsong för Peking i offensiven. Utöver detta har “Totte” Nyman varit frånvarande i de två senaste matcherna för gästerna men är nu med i truppen.

Värnamo med mest spelglädje fortsätter att vinna

Oviss match på förhand men där Värnamo håller betydligt högre kvalitet för stunden och har en härlig truppsituation med nästintill alla spelare tillgängliga. Den offensiva trion med Engvall, Zeljkovic och Ademi känns oerhört spetsig och kan skapa oreda mot vilket lag som helst. Visserligen kan nog denna matchbild bli lite lik den mot Sirius där Värnamo får spela sitt spel men där Norrköping kommer stå avvaktande och försöka ställa om snabbt vid varenda riskfylld pass. Ser däremot inte den offensiva trion i Peking och deras presspel som ett lika stort hot medan Värnamo sett väldigt pigga ut sedan Engvall också kommit tillbaka från sin skada. Deras grundspel har varit betydligt bättre än Norrköpings, även om hemmaspelet inte fungerat lika bra. Tror Värnamo kommer vara hungrigast även här och mest se fram emot denna match, där offensiva spetskvaliteten är den stora skillnaden.

Speltips: IFK Värnamo vinner matchen till 2.30 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip