Ålesund satt fint i går och jag känner för att köra vidare i obskyra ligor. Arameisk-Syrianska är en stark nykomling i division 1 Norra och Vasalund har blivit alldeles för stora favoriter här.

DIV 1 NORRA
6. Arameisk-Syrianska 3 2 0 1 4:4 6
7. Vasalunds 3 1 1 1 5:5 4

Umeå - Vasalund 3-3
Vasalund - Sandviken 2-1
Carlstad - Vasalund 1-0

Arameisk-Syrianska - Brage 0-3
Assyriska - A-S 1-2
A-S - Västerås 2-0

Vasalund kvalade till Superettan i fjol, men mycket har hänt sedan dess. BP:s succéman Kevin Kabran var en av spelarna som försvann till exempel, och jämför vi startelvan mot förra säsongen är ungefär hälften borta. Vasalund har dock fortfarande många bra spelare och ska absolut vara med bland de bästa lagen, men jag tycker att de känns lite baktunga. Mot Carlstad senast hade man svårt att skapa målchanser och det är inte lika skickliga spelare på kanterna längre. Spelare som kan göra det på egen hand. I kväll saknas dessutom Kenny Pavey, som visserligen inte övertygat, men som är en rutinerad spelare.

Arameisk-Syrianska har plågats av skador i säsongsstarten men nu börjar det ljusna. Och då kommer resultaten också. Man slog både Assyriska borta och seriefavoriten Västerås SK hemma. Visserligen på en usel plan, men ändå. De har spets i laget och ett i mina ögon duktigt tränarpar som sköter laget bra. När lagen möttes på försäsongen vet jag att Vasalund imponerades av kvällens gäster, och matchen slutade fullt rättvist 1-1. Har svårt att se gästerna bli överkörda här utan jag blir inte förvånad om de får poäng med sig.

SPELTIPS
Spelar bortalaget +1,25 (+1,0 1,5) till 1,75 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip