Solnalaget Vasalund tar emot örebroarna Rynninge på söndagseftermiddagen.

DIV 1 NORRA
9. Vasalunds 8 2 4 2 12:11 10
13. Rynninge 8 2 1 5 11:19 7

Vasa hemma
4 1 3 0 6:3 6

Formen
V, F, V, F, O

Senaste match
Forward - Vasalund 1-2

Rynninge borta
4 1 1 2 5:11 4

Formen
F, V, F, O, V

Senaste match
Rynninge - Umeå FC 1-2

Vasalund med Nebojsa Novakovic som tränare tog en tung seger senast borta mot BK Forward. En tuff gräsmatch i Norrettan. Nu tillbaka på Skytteholm där man senast man var där slog Nyköping med klara 3-0. Efter en lite sisådär start så känns det som att Vasa börjat hitta rätt. Det är ett talangfullt men brokigt gäng med en hel del importer. Afrikanska spelare som är i division 1 för att försöka studsa uppåt och få det där proffskontraktet man drömmer om. Utöver det finns andra intressanta spelare som mv-lånet Samuel Brolin från AIK och förra AIK-duon Marko Nikolic och Daniel Mushitu. Ekin Bulut pålitlig målskytt. Man har en intressant mix av spelare och när man får ihop alla element kan Vasa slå alla lag i serien. Spets och individuell skicklighet finns.

Den här aftonen kommer Örebrolaget Rynninge på besök. Ett erkänt duktigt hemmalag men som brukar ha det svårare borta. Rynninge är tippat i botten i år och om Vasa vill undvika densamma så är det här en match de bör vinna. Rynninge är ett mer hemvävt gäng med rätt så få spelare som sticker ut på det individuella planet. Här måste lagarbetet vara 100% för att poäng ska trilla in och frågan är hur ofta det kommer hända. Speciellt på ett snabbt konstgräs som på Skytteholm.

SPELTIPS
Jag tror att Vasalund kammar hem det här och spelar Vasa asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.98 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip