Toppen mot botten i Superettan.

Senaste möte
Värnamo - Vasalund 1-0

SUPERETTAN
1. Värnamo 23 14 4 5 31:19 46
16. Vasalunds IF 23 6 3 14 27:40 21

Vasa hemma
11 4 1 6 15:17 13

Formen
O, F, V, F, F

Senaste match
Brage - Vasalund 3-0

Mitu - Ceesay, Azizi, Wiström, Doumbia, Georges, Durmaz, Söderberg, Strannegård, Avdic, Vasic

Värnamo borta
11 5 2 4 14:13 17

Formen
F, V, O, V, V

Senaste match
Värnamo - Västerås SK 3-2

Eriksson - Winsth, Andersson, de Vries, Kenndal, Johansson, Erick Brendon, Uddenäs, Wenderson, Larsson, Moses

Hemmalaget slåss för att inte åka ur superettan. Gästerna för att gå upp till Allsvenskan. Det skiljer 25 poäng mellan serieledande Värnamo och jumbon Vasalund inför den här matchen. Och jag tror att marginalen blir större.
Vasalund åkte på en rejäl propp i måstematchen mot Brage senast. Torsk 0-3 uppe i Borlänge gör att utsikterna för att hålla sig kvar i superettan minskade ytterligare. Hoppet är dock långt ifrån ute för Vasa. Med sju omgångar kvar att spela skiljer det bara två pinnar upp till Västerås och fyra till Akropolis som båda är på negativt kval. Det är väl det som Vasalund får sikta på. Ångesten är alltid på topp så här under hösten och det kommer vara nervigt i hemmalaget, som har Daniel Söderberg avstängd.
IFK Värnamo leder serien och övertygar. Med ett aggressivt presspel - som jag tror kommer att passa Vasalund väldigt illa - har Värnamo flugit fram. Nykomlingen tar ett stort kliv mot allsvenskt spel om de vinner den här matchen. Detta eftersom tvåan och trean (Helsingborg-Sundsvall) möts i samma omgång. En seger här så har Värnamo åtta eller nio poängs försprång till laget på kvalplats, beroende på hur det går i Helsingborg.
Det är ett dunderläge att mer eller mindre säkra allsvenskt spel. För jag tror inte att Värnamo kollapsar i de sex sista omgångarna. De har ett eget passningsspel som håller hög klass och en aggressiv defensiv som väldigt många lag inte klarar av att möta. En bragd på alla sätt av Jonas Thern och hans tränarkollega Robin Asterhed.

SPELTIPS
Jag spelar gästerna till 1.72 hos Nordicbet (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip