Örebro Syrianska vann med hela 6-0 i går och raka ettan var ju aldrig hotad. Har feeling för underspelet i kväll när Västerås SK besöker Solna och Vasalund i Svenska Cupen.

Senaste match
Vasalund - Västerås SK 1-0
Västerås SK - Vasalund 1-1

DIV 1 NORRA
2. Västerås SK 8 5 2 1 16:6 17
6. Vasalunds 8 3 2 3 11:11 11

Vasa hemma (9/14 lag)
3 1 1 1 3:3 4

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Akropolis - Vasalund 3-0

VSK borta (2/14 lag)
5 3 1 1 10:4 10

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
IFK Luleå - VSK 0-0

Seriekonkurrenterna Vasalund och Västerås var nog inte helt nöjda med lottningen i den första omgången av Svenska Cupen. Oftast får division 1-klubbarna ett lägre rankat lag och joggar sig vidare till nästa omgång där ett allsvenskt- eller superettanmotstånd väntar på hemmaplan.

Även om det kan bli en rolig match i nästa omgång, och båda lagen säkerligen skulle vilja spela tävlingsmatcher på försäsongen nästa år, så är seriespelet prio ett.
– Jag håller serien som viktigare. Sen lever jag mitt liv med att vilja vinna varje match, säger VSK-tränaren Johan Mjällby till klubbens hemsida. Vi kan nog vänta oss att båda lagen roterar gentemot senaste seriematchen, för båda har ny seriematch redan i helgen. VSK ligger tvåa i tabellen och både fansen och staden skriker efter framgångar igen. Det här är en storklubb i division 1-mått mätt och med tanke på Lindelöf-Nilsson pengarna som kommer vid nästa övergång, så har VSK potential att vara ett topplag i Superettan inom några år.

VSK kommer dessutom från en svag insats mot bottenlaget IFK Luleå (0-0) där man hade problem med offensiven. Viktige Filip Tronet saknades i den matchen och lär sparas här, även tveksamt om Mjällby vågar matcha anfallsstjärnan Karwan Safari (90 min senast) från start igen. Utan dessa två är VSK försvagade. Vasalund då? Solnalaget åket på en 3-0-torsk mot Akropolis senast, ska sägas efter två sena mål, i en match där Kenny Pavey gjorde comeback från skada. Laget har dragits med en del skadeproblem och inte heller här lär spelare med känningar riskeras. Vasalund har inte en lika stark offensiv som förra året med Kevin Kabran (BP) i spetsen, däremot är försvaret väldigt starkt. Lite av division 1 norras AIK.

SPELTIPS
Tror att under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) har god chans att slå in till 1,75 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip