På São Januario i den brasilianska Serie A tar Vasco da Gama emot Fortaleza, i en match där marknaden har hemmalaget som en pytteliten favorit till seger. I mitt tycke dock ska Vasco vara större favoriter än så, eftersom de är ett hemmastarkt lag som dessutom har hittat formen - till skillnad från gästerna som har fyra raka förluster i ryggen och som läcker in mål. Detta är ett möte mellan två lag som håller till i den nedre halvan av tabellen där jag är övertygad om att Vasco drar det längsta strået.

Halvan säsongen har gått och Vasco har tagit 22 poäng efter 19 matcher. Fortaleza har 24 poäng och en match mer spelad. Inget av lagen är direkt kända för att göra en massa mål, men inte heller för att släppa in för många. Vasco började säsongen piggt, speciellt på hemmaplan där de hade tre vinster och ett kryss efter fyra spelade hemmamatcher. Sedan blev det fyra förluster och ett kryss, men under kontrollerade former då Vasco på hemmaplan snittar ett mål per match, både gjorda och insläppta mål.

Vasco har en kanoninsats i ryggen, där de lyckades besegra mittenlaget Sport Recife med 2 - 0 på bortaplan. Toppforwarden German Cano gjorde lagets båda mål, i en match som Vasco hade lika mycket bollinnehav och fler skott på och utanför mål.

Fortaleza hade också inlett säsongen helt okej, men har på sistone haft enorma bekymmer i sitt försvarsspel. Under de fyra senaste matcher, där samtliga har blivit förluster mot Fluminense, Athletico-PR, Bahia och Sao Paulo, har Fortaleza släppt in åtta mål totalt. Det är ett snitt på två insläppta mål per match. Trots en match fler spelad har Fortaleza nätat två gånger färre än Vasco och med en glödhet German Cano på topp har jag väldigt svårt att se Fortaleza komma ur detta möte med poäng i behåll.

Fortaleza har även problem i truppen inför matchen. Man saknar nu sex spelare;. Quintero och Roger Carvalho är skadade och Paulão fick diagnosen Covid-19. Förutom kaptenen testade Osvaldo och Yuri César också positivt för det nya koronaviruset. Det sjätte avbräcket är Felipe, som tog det tredje gula kortet mot São Paulo. Vasco saknar sju spelare, där dessa samtliga var borta även vid segern senast, alltså, Leandro Castan, Miranda, Ulisses, Carlinhos, Fellipe Bastos, Ribamar och Tiago Reis.

Vasco är det bättre laget utav dem, speciellt när de får spela på hemmaplan. Fortaleza är både formsvaga och bortasvaga med endast en seger på tio bortamatcher. Därmed lägger jag ett spel på en Vasco seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir en förlust vid en Fortaleza seger och vinst vid en Vasco seger i matchen.

Speltips Vasco - Fortaleza:
1 asian hcp 0 (samma som Vasco draw no bet) - odds 1.76 hos SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Vasco:
Fernando Miguel, Werley, Marcelo Alves, Ricardo Graca, Leo Matos, Andrey, Leonardo Gil, Neto Borges, Yago Pikachu, Talles Magno & German Cano.

Bekräftad startelva - Fortaleza:
Felipe Alves, Tinga, Jackson, Bruno Ferreira Melo, Carlinhos, Juninho, Marlon, Ronald dos Santos Lopes, Romarinho, David & Wellington Paulista.
---

This is the stats tab
This is the post tip