Speltips: Brage över 3.5 hörnor 1.79 och över 4.5 hörnor 2.70 hos nya Expekt.

_____

Ett Västerås SK som stormar mot Allsvenskan medan ett Brage som försöker överleva Superettan. Ja, det är förutsättningarna inför denna match. Däremot är trenden något nedåtgående för hemmalaget med tanke på först storförlust mot Utsikten och nu senast ett kryss mot Örebro där det mycket väl kunde ha blivit en förlust. Nu gäller det däremot att plocka en trea innan Öster och GAIS med fina förstärkningar börjar närma sig. För gästerna Brage såg det oerhört dystert ut spelmässigt och även resultatmässigt, vad som hände senast var däremot en riktig chock. Laget kom ut och dominerade mot serieledarna Utsikten och trots ett rött kort så var det ändå Brage som fortsatte att skapa målchanser och vann matchen med klara 3-0 (!!!).

Västerås
Senaste match: Örebro - Västerås 1-1
xG: 2.07 - 1.24
Skott/Skott på mål: 19/5 - 12/5
Hörnor: 8-3
Det var en relativt svag insats av VSK som inte kunde spela på sina egna premisser. Örebro började första halvlek starkt och skapade mycket målchanser, det syntes att laget hade mest att spela för. Det kunde ha blivit förlust för VSK här men ändå starkt att få med sig en poäng i en annan väldigt trevlig match.

Brage
Senaste match: Brage - Utsikten 3-0
xG: 2.27 - 1.04
Skott/Skott på mål: 14/8 - 17/2
Hörnor: 5-3
Kanske den konstigaste matchen man sett under denna säsong. Redan från start kunde Brage ösa på och förtjänade ledningen, kort därefter så drar Zetterström på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Matchen skulle dock inte förändras till Utsiktens fördel utan Brage kunde fortsätta ösa på med målchanser och vinna med hela 3-0 trots en spelare mindre på planen.

Avstängd: Alexander Zetterström (Brage)

En förhållandevis lugn silly-season vecka blev det för båda lagen. Där mestadels VSK mer lånade ut spelare till andra klubbar. Tråkigt också att David Engström lägger skorna på hyllan efter en del skadeproblem på sistone, där säger vi stort lycka till i framtiden.

Målmässigt kanske inte Brages offensiv hotar VSK - men visst skapar de hörnor?

Brage med ett bra självförtroende efter krossen mot serieledarna, de har generellt skapat mycket chanser men saknat den där spetsen i offensiven som vissa andra lag i Superettan har. Däremot bör VSK:s man/man-spel passa rätt så bra i denna match och på bortaplan har Brage skapat väldigt många inlägg rent generellt. Visst kan det finnas bra ytor här mot VSK om man vågar utmana. Ytterbackarna i Brage stod för fina insatser senast, kanske de fortsätter våga fylla på även mot VSK?
Hur som helst gillar jag den låga hörnlinan på Brage som VSK:s hörnsnitt hos motståndare (4+ hörnor) alltid hamnar över på deras hemmaplan. Tror även här att VSK:s motståndare ska nå upp till minst fyra hörnor.

Speltips: Brage över 3.5 hörnor 1.79 och över 4.5 hörnor 2.70 hos nya Expekt.
This is the stats tab
This is the post tip