HBK reser till Västerås på lördagen.
Mitt speltips: under 2,5 mål i matchen.

Nykomlingarna Västerås står på noll poäng efter de inledande matcherna:
- 1-0-förlust borta mot AIK.
- 1-0-förlust hemma mot Elfsborg.

Stått upp mycket bra spelmässigt i bägge matcherna, men det har blivit uppenbart att de nog saknar spelare som kan trycka dit bollen. Positivt dock att de verkligen varit med i matcherna och släppt till väldigt få målchanser sålänge de inte behövt gambla för att hitta en kvittering. Bara MFF, Mjällby, DIF och elfsborg har lägre expected goals against hittills. Inte värt att fokusera alltför mycket på sån data efter bara två matcher, men någon slags indikation är det.

Bra prestationer och hedersamma förluster är dock inget man blir rik på och det här är en match Västerås måste ha poäng i, helst vinna. Lite väl tidigt att prata måstematcher, men med tanke på att det är Malmö, Djurgården och Hammarby i tre av de kommande fyra matcherna är det nog bäst att VSK bryter poängnollan här.

Halmstad är sig likt

Gick bort mig på Halmstad senast. Då hade jag över 2,5 mål i deras match mot Blåvitt, som slutade 1-0. Spelet var inte så dåligt egentligen och vi fick med oss ett tidigt HBK-mål. Men Blåvitt brände bland annat straff senast. Dock tydligt där att Halmstad är sig likt vad gäller att de spelar rätt snålt och tajt. Vill inte bjuda på något alls och tar få risker. På så sätt är Halmstad sig likt från de senaste säsongerna med Haglund, trots en del försäsongssnack om större spelmässiga ambitioner den här säsongen. Utöver målet hade Halmstad inte mycket eget spel eller målchanser.

Förutom Blåvittsegern har Halmstad hunnit med att förlora klart mot Sirius. Även där skapades väldigt lite. Svårt att se laget uppträda särskilt annorlunda på bortaplanskonstgärs mot en bollskicklig motståndare. Lägst xG i hela serien efter två matcher.

Kan se Halmstad falla tillbaka och låta Västerås ta taktpinnen. Ser framför mig en matchbild där Västerås får kämpa hårt för sina mål samtidigt som de har respekt för HBK-omställningar. Därför tror jag på en del ställningskrig och att det tickar 0-0 ett tag. Sen tror jag inte att ett ledningsmål åt något håll öppnar upp matchen helt, jag tror matchbilden håller sig.

Därför tycker jag underspelet är en bra startposition att ta med sig in i matchen. Kan säkert gå att ta sig ur genom att spela någon överlina live om det ser ut att vara bra.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip