Spännande toppmöte i Superettan mellan två lag som visat att de bör vara med och slåss om det i höst. Men pressen ligger mestadels på ett Öster med frånvaro i truppen.

Senaste möten
VSK - Öster 2-2
Öster - VSK 1-1

Superettan
3. Västerås SK 7 4 2 1 10:3 14
4. Öster 7 4 1 2 15:9 13

VSK hemma
3 1 2 0 3:0 5

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
VSK - Landskrona 0-0

Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Ask, Edlund, Åslund - Johansson, Hellblom, Burke

Saknar: Sandberg, Ribeiro, Mahammed

Öster borta
3 2 1 0 6:4 7

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
Öster - Gais 1-2

Prekovic - Herdonsson, Berg, Stenberg, Sigurgeirsson - Hauksson, Kusu - Bonnah, Söderberg, Kozica - Bergmark Wiberg

Saknar: Prekovic och Johansson avstängda. Gustafson skadad. Kusu sjuk.

Press på Öster

Måndagsfajt mellan trean och fyran i Superettan där tre poäng för VSK innebär delad serieledning med överraskningen Utsikten och tre poäng för Öster innebär delad andraplats med Gais, en pinne bakom Utsikten. En del på spel inför kvällens match således.

VSK kommer från en 0-0-match mot Landskrona som inte var lagets bästa, men som ändå kunnat sluta med tre poäng om inte Amr Kaddoura storspelat i Bois-målet. Truppläget är gott och spelet sitter generellt bra för hemmalaget VSK. Vad gäller skadebiten så börjar det lätta upp dessutom, så Kalle Karlsson känner nog att laget är i fas inför ett tufft möte mot topptippade Öster.

Just Öster har nu tre raka matcher utan seger. Torsk hemma mot Östersund efter slappt försvarsspel, 2-2 borta mot Örgryte och nu senast åkte man på ett riktigt surt mål på tilläggstid i toppmötet mot Gais (1-2). Målvakten Prekovic blev dessutom utvisad så det är andraslipsen som spelar ikväll. Viktige Westermark är tillbaka från avstängning så offensiven ser bra ut, men på mittfältet saknas Kusu och Öster har som sagt press på sig då de var favorittippade inför säsongen och dessutom gått tre raka matcher utan seger.

Kvalitetsmässigt är det på förhand ett jämnt möte men där VSK visar bättre dagsform och truppstatus medan Öster behöver poängen mer. Det jag landar i är att jag inte kommer vilja välja sida då det finns en klar chans för oavgjort, men sett till båda lagens offensiva kvaliteter tror jag att vi kommer få att se mål i båda riktningarna.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.64 hos Pinnacle (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip