Kan Västerås SK komma tillbaka direkt efter torsken mot Trelleborg? Mitt speltips landar i hemmaseger och här nedan läser ni motiveringen.

Senaste möten
Västerås SK - AFC Eskilstuna 2-0
AFC Eskilstuna - Västerås SK 5-2

Superettan
2. Västeras SK 9 5 2 2 14:7 17
14. AFC Eskilstuna 9 2 4 3 8:13 10

VSK hemma
4 2 2 0 5:1 8

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
Trelleborg - VSK 3-2

Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Edlund, Ask, Åslund - Johansson, Ali, Burke

AFC borta
4 1 1 2 5:10 4

Formen
F, O, V, O, O

Senaste match
AFC Eskilstuna - Gais 0-0

Wolters - Adolfsson, Suljic, Fryers - Sundgren, Hudu, Palomino, Hansemon, Ekeroth - Adjei, Culum

Taggat VSK studsar tillbaka

Tätt på given i Superettan med veckoomgång och nu är det dags för Västerås och AFC Eskilstuna. VSK fick tufft borta mot Trelleborg och det hade jag lite på känn innan. Ett TFF på uppåtgående, gräs och säkert blåsigt på Vångavallen. Det var en jämn match där hemmalaget drog längsta strået så nu måste VSK hitta tillbaka direkt. VSK är för mig ett topplag i den här serien, sedan vänder det snabbt i Superettan, men man har en tydlig spelidé , ett intensivt presspel och man har dessutom spelarna för det. Bänken är mer än ok i den här serien och man kan hota på olika sätt. Dessutom duellstarka försvarare och en vass målvakt. VSK bör vara i det absolut översta skiktet och slåss i höst. Då behöver man studsa tillbaka i en sån här match.
AFC har en rätt okej elva och har visat sig svårslaget. 0-0 mot Gais, där gästerna skapade mängder av chanser men inte hade flytet som krävdes, var starkt gjort. Men ett normalt utfall i den matchen är förlust om man ser till gästernas tryck och avslut. Sedan blev många skott blockade eller stressade till dåliga avslut. Men så pass ofta som Gais tog sig till sista tredjedelen håller inte i längden. Jag tror att VSK kommer straffa AFC på ett annat sätt i kväll. VSK behöver se upp i omställningarna för det är främst där som AFC kan hota i mina ögon. De hade inte många lägen mot Gais men det är ett hårt arbetande lag som har viss spets där framme med Adjeis straffområdesspel. Här tror jag dock inte att det räcker mot ett taggat VSK,

SPELTIPS
Jag spelar Västerås SK att vinna och under 3.5 till 2.22 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip