bet365 livestreamar matchen.

På Solid Park Arena spelar Västerås SK (VSK) sin hemmapremiär mot Brage i Superettan. Publikkapaciteten är 7 000 åskådare och det förväntas komma strax därunder när VSK ska spela sin andra match, efter att ha tagit sig upp från Division 1. I den första matchen "skrällde" de mot en av förhandstippade favoriter Brommapojkarna. Nu har marknaden VSK som en favorit till seger, till cirka dubbla pengar. VSK är skickliga i sin offensiv men det är även Brage, så här blir det mål från båda hållen.

Med Thomas Gabrielsson som huvudtränare och grönvitt engagerade förre forwarden Joacim Gunnarsson som assisterande tränare, har VSK alltså lyckats ta sig till Superettan och har, enligt mig, väldigt goda chanser att hålla sig kvar i serien. Marknaden tippade att VSK skulle hamna bland de sex sämsta lagen, när Superettan är över, men efter den första matchen har marknaden ändrat sin åsikt direkt. VSK visade att de är ett lag att räkna med, med offensiva kvalitéer som räcker långt.

I den första matchen blev det seger direkt, borta mot självaste Brommapojkarna, med 2 - 1. Matchens lirare blev kantspelaren Filip Tornet. Även om det endast har passerat en omgång så går det att se, klart och tydligt, att kantspelet kommer att vara viktig för VSK denna säsong. Med Filip Tronet och Stefan Batan på kanterna samt Karwan Safari på topp blir det både fart och kraft i anfallsspelet och mål kommer att göras. Stefan Batan och Simon Johansson gjorde varsitt mål, men det släppte även in ett mål.

VSKs försvar stod upp bra, men hade stundtals svårt att vinna bollen. Det resulterade i att Brommapojkarna skapa massvis av anfall och fick till hela 8 skott på mål, varav ett gick in. Försvaret är inte helt samspelta och redo för Superettan ännu, så detta kommer målfarliga Brage att ta vara på. Tränaren Kleber Saarenpää (själv en gammal back) ställer upp med en 3-4-3 formation och spelstil som liknar extremt mycket det som italienaren Antonio Conte visade upp i Chelsea, i mitt personliga tycke.

Då menar jag en trebackslinje, som ska vara passnings skickliga och bygga upp spelet bakifrån genom att passa sig fram till lägen. Problemet är bara att det inte är tre stycken passnings skickliga backar. I alla fall inte för en hel säsong i Superettan. Försvaret blir alldeles för sårbart och de offensiva yttrarna gör inte alltid hemjobbet. Det gick bra ändå i premiären mot IK Frej Täby. Dock var det mållöst innan Jon Birkfeldt drog på sig sitt andra gula kort och Brage spelade med en man mer, med en halv timme kvar av matchen.

Brage fick dessutom en straff som Anton Gustav Lundin. I övrigt såg det stabilt ut i anfallsspelet där Brage fyllde på med massvis av spelare i offensiven, så de kommer att kunna utmana VSK om poäng här. Framförallt är jag övertygad om att Brage kommer också att göra mål på VSK, men också vara sågbara i defensiven och släppa in något mål. Båda lagen gjorde alltså två mål framåt i sina respektive premiärer och chanserna är goda att båda lagen åtminstone sätter ett varsitt mål i detta möte.

Därmed finner jag en stor sannolikhet i att båda lag gör mål i matchen och lägger ett spel på utfallet, till 1,70 i odds.

Själva oddset finnes hos världens största bettingsajt bet365 .

---
Bekräftad startelva Västerås:
Anton Fagerström, Dennis Persson, Calle Svensson, Ilir Berisha, Jesper Floren, Carlos Gaete, Boris Ljevar, Simon Johansson, Stefan Batan, Filip Tronet & Karwan Safari.

Bekräftad startelva Brage:
Peter Rosendal, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Benjamin Hjertstrand, Pontus Hindrikes, Oscar Lundin, Bjarni Mark Antonsson, Anton Gustav Lundin, Robbin Sellin, Jonathan Morsay & Kristian Andersen.
---

This is the stats tab
This is the post tip