SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Västerås SK tar emot Brage på fredagen.
Mitt speltips: Hemmalget vinner med asian handicap 0, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
1.80 hos bet365 .

Att Västerås ligger på plats 14 i tabellen med bara nio inspelade poäng känns orimligt. Tycker de är betydligt bättre än så och de har fått för få poäng sett till hur matcherna sett ut. Förtjänat mer än de fått. Ta matchen mot ÖIS senast. Total dominans och rättvis 1-0-ledning. Från ingenstans kvitterade ÖIS via ett drömskott upp i krysset från 25 meter. Avgjorde sedan då ett överlångt inlägg trycktes in på volley. VSK borde ha avgjort matchen innan dess. Har varit samma visa i ett flertal matcher.

Enligt statistikverktyget wyscout har VSK 15.12 i expected goals hittills. De har gjort endast 12 mål.
De borde ha släppt in 10.74 - de har släppt in 17.
Deras expected points-siffra är 16.9. Borde alltså ha tagit 16-17 poäng, men de har bara tagit 9!

Underpresterat poängmässigt alltså, men prestationerna indikerar att VSK är betydligt bättre än att behöva ligga på kvalplats i den här serien. Sånt brukar jämna ut sig över tid, är trygg med att VSK kommer ha ett betydligt högre poängsnitt härifrån in i mål än de haft hittills.

Gick emot Brage i senaste matchen också. Rekade Trelleborg X2 till 1.80, ett spel som droppade kraftigt fram till matchstart, då det var nästan jämna odds mellan lagen. Men ett effektivt Brage stod för en av de bättre insatserna i år samtidigt som Trelleborg var likbleka. 3-0 och inget snack om saken.

Brage tog kvalplatsen i fjol och även i år smyger Brage med strax bakom absoluta toppen. Åtminstone poängmässigt. Prestationsmässigt tycker jag laget är något sämre än i fjol. Tappade målskytten Kouakou till Blåvitt (han har dock knappt spelat i år) och inför årets säsong lämnade poängspelaren Morsay. Även mittbacken Hjertstrand (som gick till ÖSK) var ett tungt tapp där Brage blivit något sämre. Är definitivt ett lag för övre halvan, men tvivlar på att de orkar hela vägen till kvalplats även i år.

Västerås har ändå hemmaplan och jag tycker inte det skiljer så mycket mellan lagen. Tror inte de förlorar här och att få pengarna tillbaka på oavgjort känns bra.

This is the stats tab
This is the post tip