Västerås SK är ett tungt lag i Superettan som har börjat säsongen helt okej.
Det med följande resultat:
AFC Eskilstuna (b) 1–0
Degerfors (h) 2–2
Öster (b) 0–0
Med sina fem poäng är man endast två poäng från serieledningen i en jämn tabell. Jag tycker Västerås har sett bra ut, utan att riktigt ha fått till offensiven.

Senast mot Öster (fullpoängare innan mötet) var VSK det klart bättre laget, man styrde spelet och gav Öster extremt få lägen. Det var en klart positiv insats av VSK, inte minst försvarsmässigt där mittbacken David Engström (fd Häcken) äger spelet centralt.
Nu väntar spel på sin konstgräsmatta på Iver Arena (fd Solid Park Arena) och nu tror jag lite på proppen-ur när det kommer till det offensiva spelet. För framåt finns det spets i Ahmed Awad, Filip Tronêt, och Douglas Karlberg. Bakom den här trion finns en kompetent brasse i Pedro Ribeiro (ny från Frej)
Positivt inför matchen mot Gais på lördag?
Anfallaren Karwan Safari är tillbaka efter sin nackspärr.
Karwan Safari var bra i matchen mot Degerfors (gjorde mål) och det är så klart positivt att han är tillbaka här.

Gais då?
Stormvarnade jag för i premiären mot J Södra – den vann man sedan även lite turligt med 1–0. Efter det har laget förlorat mot både Norrby (3–0 borta) och Brage (1–0 hemma).
Gais kämpar, men har det svårt offensivt.
Och nu möter man ett "betongförsvar".
Det känns bara för tufft.
Till dagens match har man ett nytt avbräck på mittbacken Emil Wahlström, medan Boris Lumbana gör comeback, inleder på bänken? Även Haris Cirak, Predrag Randelovic och Aiden Harvey är borta på grund av skador.
VSK saknar igen Claus Royo, Carlos Gaete Moggia, William Videhult och Daniel Svensson.

Jag lirar raka ettan till 1.66 hos Nordicbet , Betsson och Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip